Συντάξεις Δεκεμβρίου 2024: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

συντάξεις

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών αναμένεται να είναι το εξής:

Αυξήσεις από 2,2% έως 2,5% στις συντάξεις

Υπενθυμίζεται πως για το ποσοστό της αύξησης που θα δοθεί την 1η Ιανουαρίου του 2025 στις συντάξεις μίλησε πρόσφατα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως. Θα δοθούν οριζόντια από την 1η Ιανουαρίου του 2025 από 2,2% έως 2,5% με το ακριβές ύψος της αύξησης να εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία του Νοεμβρίου, καθώς καθορίζεται με μαθηματικό τύπο,  είχε πει.

Η αύξηση θα φανεί στις συντάξεις Ιανουαρίου που προκαταβάλλονται τον Δεκέμβριο, είχε συμπληρώσει. Μάλιστα οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να δοθούν πριν τις 25 Δεκεμβρίου του 2024 στους δικαιούχους. Επίσης επισημαίνεται πως πραγματικές αυξήσεις στις τσέπες τους θα δουν σχεδόν 1,73 εκατ. συνταξιούχοι.

Ποιες συντάξεις αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω λόγω της αύξησης

Με βάση το ποσοστό αύξησης που θα δοθεί στις συντάξεις την 1η Ιανουαρίου του 2025  θα αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω τα ποσά της εθνικής σύνταξηςτης ανταποδοτικής σύνταξης  στους παλαιούς συνταξιούχους αλλά και σε όσους υποβάλουν αίτηση μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024. Η αύξηση στην Εθνική Σύνταξη θα αφορά και τους νέους συνταξιούχους που θα υποβάλουν αίτηση το 2025, ενώ η ανταποδοτική τους σύνταξη θα αυξηθεί με την ενεργοποίηση του νέου συστήματος καθορισμού του συντάξιμου μισθού και των ετών ασφάλισης.

Τα ποσά 

Εάν επικρατήσει το σενάριο και αυξηθούν οι συντάξεις κατά 2,5% τον Ιανουάριο του 2025 τότε  θα ισχύσουν τα εξής:

 

 

 

 

 

Exit mobile version