Quantcast
Συντάξεις Αυγούστου, αναδρομικά, επιδόματα και εφάπαξ: Ποιοι πληρώνονται από σήμερα - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Αυγούστου, αναδρομικά, επιδόματα και εφάπαξ: Ποιοι πληρώνονται από σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου το μπαράζ πληρωμών από  τον e- ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά:

Ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει έως σήμερα, Παρασκευή, 26 Ιουλίου 16.900.000 ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ ενώ η ΔΥΠΑ θα  πληρώσει:

  • 12.000.000 ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 19.000.000 ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 40.000 ευρώ σε 100 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα
  • 5.000.000 ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Συντάξεις Αυγούστου: Ποιοι πληρώνονται από σήμερα

Από σήμερα, Παρασκευή, 26 έως και 29 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου.

Αναλυτικά:

Σήμερα θα γίνει η επίσημη καταβολή των συντάξεων από τα τέως ταμεία μη μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ  στους δικαιούχους.  Επίσης σήμερα θα δοθούν και οι συντάξεις σε όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) αλλά και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).  Υπενθυμίζεται πως η πίστωση των παραπάνω ποσών έγινε χθες.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Ιουλίου τα τέως ταμεία μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] θα πιστώσουν τα ποσά των συντάξεων στους  τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει και πίστωση των ποσών των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. Ωστόσο η επίσημη καταβολή των ποσών αυτών θα γίνει την Τρίτη, 30 Ιουλίου του 2024 στους δικαιούχους.

Σημειώνεται δε πως μαζί  με τις συντάξεις του Αυγούστου εκτιμάται πως θα δοθούν και τα ποσά των αναδρομικών άνω των 5.000 ευρώ σε περισσότερους από 15.000 συνταξιούχους που βρίσκονται στη λίστα επανυπολογισμού του ΕΦΚΑ. Ουσιαστικά θα ενσωματωθεί αυτόν τον μήνα το ποσοστό της αύξησης σύνταξης τους αλλά και τα αναδρομικά που ξεκινούν από τον Οκτώβριο του 2019.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων:

  • Με τα βελτιωμένα ποσοστά του νόμου Βρούτση στους πολίτες που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Με προσαυξημένο ασφάλιστρο. Αυτό αφορά μεταξύ άλλων τους συνταξιούχους της Ολυμπιακής αλλά και άλλων ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ) που πλήρωσαν εισφορές κύριας ασφάλισης πάνω από 20%, αλλά η επιπλέον εισφορά δεν είχε ληφθεί υπόψη στον αρχικό επανυπολογισμό που έγινε το 2019.
  • Στις συντάξιμες αποδοχές βάσει των οποίων έγινε ο αρχικός επανυπολογισμός. Υπάρχουν αποδοχές ή και εισφορές που δεν έχουν ληφθεί υπόψη με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να δικαιούνται αναδρομικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.