Στο εξωτερικό βρίσκονται 200.000 ‘Ελληνες νέοι πτυχιούχοι

Περίπου 200.000 νέοι πτυχιούχοι οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση βρίσκονται εκτός συνόρων.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε, από τη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «εκεί που έχουμε χάσει τη μάχη, αυτή τη στιγμή, είναι η μάχη της διαρροής ‘εγκεφάλων’, των παιδιών που τελειώνουν τα πανεπιστήμια και φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία. Και δεν είναι λίγα, είναι 200.000 πτυχιούχοι των ελληνικών πανεπιστημίων».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση, ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα καθιερώσει από φέτος το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και με ψηφιακό τρόπο για τις τέσσερις πιο διαδομένες γλώσσες: τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά. Τόνισε δε, ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει με τα αραβικά και τα τουρκικά.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν «χωρίς βιασύνη», προσθέτοντας πως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σχέση Λυκείου με τα ΑΕΙ.

Exit mobile version