Ρεύμα: Έρχονται ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη – Ποιους θα αφορούν

ρεύμα

Έρχονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για την επιπλέον στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος. Όπως είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την ενέργεια «η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το σύνολο των εξελίξεων. Είναι δεδομένο αυτό. Και σίγουρα επεμβαίνει με τον τρόπο που πρέπει να επέμβει για να περιορίσει τις συνέπειες σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό με καλύψεις που φτάνουν από 90% έως και 100% στα κοινωνικά τιμολόγια εδώ και πάρα πολλούς  μήνες».

«Αυτός  είναι και ο λόγος  που θα γίνουν ανακοινώσεις και έως τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ρεύμα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Ποιους θα αφορούν οι παρεμβάσεις

Υπενθυμίζεται πως στο θέμα του ρεύματος είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είχε πει θα υπάρξει ένα μεγάλο πακέτο στήριξης για τους καταναλωτές ρεύματος το οποίο θα αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές, τους πολύτεκνους και τους ενεργειακά ευάλωτους και πως σε αυτό θα συμπεριληφθεί και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών μεσαίας τάξης. Οι παρεμβάσεις στο ρεύμα αναμένεται να αφορούν τους οικιακούς καταναλωτές και όχι τις επιχειρήσεις .

Τα τιμολόγια ρεύματος Νοεμβρίου: Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Υπενθυμίζεται πως οι περισσότεροι προμηθευτές  ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος μηνός Νοεμβρίου. Aναλυτικά:

1. ΔΕΗ

Α. Για το τιμολόγιο Γ1

Β. Για το νυχτερινό ρεύμα

Η τιμή χρέωσης του νυχτερινού ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο είναι στα 12,9 λεπτά ανά μεγαβατώρα από 11,4 λεπτά ανά μεγαβατώρα που είναι τον Οκτώβριο.

2. Elpedison

3. ΗΡΩΝ

4. Protergia

Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value+, η τιμή χρέωσης ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο θα είναι στα 12,54 λεπτά ανά kWh, από 8,88 λεπτά που είναι τον Οκτώβριο.

5. Φυσικό Αέριο Ε ΕΕ

6. ΖeniΘ

7. Watt & Volt

8. NRG On Time

Στο πρόγραμμα NRG On Time η τιμή χρέωσης θα είναι στα 20,6 λεπτά ανά kWh τον Νοέμβριο από 17,5 λεπτά ανά kWh που είναι τον Οκτώβριο. Δηλαδή υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 18%. Με την έκπτωση 10%, η χρέωση διαμορφώνεται στα 18,54 λεπτά ανά kWh τον Νοέμβριο από 15,75 λεπτά ανά kWh που είναι τον Οκτώβριο.
Στο πρόγραμμα NRG On Time+, η χρέωση για τον επόμενο μήνα θα είναι στα 11,7 λεπτά ανά kWh από 14,5 λεπτά ανά kWh που είναι τον Οκτώβριο.

9. ΕΛΙΝ

Στο πρόγραμμα ΕΛΙΝ Power On! Home Bonus (με την έκπτωση συνέπειας), η τιμή χρέωσης είναι στα 16,5 λεπτά ανά kWh τον Νοέμβριο από από 12,8 λεπτά ανά kWh που είναι τον Οκτώβριο. Σημειώνεται δε πως η ελάχιστη τιμής χρέωσης στο πρόγραμμα τον μήνα Νοέμβριο θα είναι στα 9,9 λεπτά ανά kWh και η μέγιστη τιμή στα 16,7 λεπτά ανά kWh

 

 

 

 

Exit mobile version