Ρεύμα: Διευκρινίσεις για το εάν θα συνεχιστεί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς

ρεύμα

Για το εάν θα  συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι του 2023 η απενεργοποίηση της ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο OPEN.

« Κατά την γνώμη οι τιμές της ενέργειας καθώς θα πηγαίνουμε προς στον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνονται » απάντησε και μίλησε για το φυσικό αέριο. 

« Έχουμε μια πλήρη αγορά του φυσικού αερίου. Ενώ περιμένουμε ότι θα είμαστε πάνω από 120 ευρώ την μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο είμαστε λίγο πάνω από τα 40 ευρώ τη μεγαβατώρα .Η Ρωσία έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ ως ενεργειακός παίκτης. Αυξάνονται διαρκώς οι Ανανεώσιμες  Πηγές Ενέργειας στο δικό μας σύστημα. Είναι φθηνότερη μορφή ενέργειας τόσο που προκαλεί και ανησυχίες για την ευστάθεια. Είναι δηλαδή πολύ μεγάλη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

« Η αίσθηση μου είναι ότι οι τιμές ενέργειας θα είναι διαχειρίσιμες το επόμενο διάστημα» επανέλαβε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τι ισχύει τώρα

Υπενθυμίζεται πως η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα αναστέλλεται μέχρι και την 1η Ιουλίου και μετά βγαίνει από τα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών. Επίσης επισημαίνεται πως μέχρι την 1η Ιουλίου 2023, οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν στις 20 κάθε μήνα τις χρεώσεις όλων των προϊόντων τους για τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται πως υπήρχαν πληροφορίες πως  το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  επεξεργαζόταν στο να δοθεί  παράταση του πλαφόν στη χονδρεμπορική, αλλά και  στην αναστολή των ρητρών αναπροσαρμογής στη λιανική του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή να παραταθούν τα παραπάνω μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ενδεχομένως και μέχρι και την Άνοιξη του 2024. Διευκρινίζεται δε πως για να δοθεί αυτή παράταση θα πρέπει να είναι σύμφωνη σε αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Exit mobile version