Πρώτη αρωγή ύψους 2.000 ευρώ: Ανοίγει αύριο ξανά η πλατφόρμα – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

αρωγή

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πληγέντων της Θεσσαλίας αναφορικά με την πρώτη αρωγή ύψους 2.000 ευρώ. Όπως έχουν γνωστοποιήσει από κοινού με δήλωσή τους  ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος  Τριαντόπουλος και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, για θέματα δημόσιας υγείας, «από τη Δευτέρα, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, θα ανοίξει και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στον πάγιο εξοπλισμό και κεφάλαιό τους».

«Έτσι, από την άλλη εβδομάδα, οι εν λόγω αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για να λάβουν πρώτη αρωγή, 2.000 ευρώ, έναντι της κρατικής αρωγής που θα λάβουν για τις απώλειες στον εξοπλισμό τους, στα μηχανήματα, στα εμπορεύματα, στα πάγια, στο έγγειο κεφάλαιο και αντίστοιχα μέσα παραγωγής » συμπλήρωσαν.

Η πέμπτη καταβολή πρώτης αρωγής

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή,6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη καταβολή πρώτης αρωγής. Επίσης επισημαίνεται πως την Παρασκευή,6 Οκτωβρίου πιστώθηκαν στους τραπεζικούς  λογαριασμούς 1.757 συμπολιτών περίπου 7,2 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για πρώτη αρωγή προς νοικοκυριά για την κάλυψη της οικοσκευής τους, προς επιχειρήσεις, αλλά και προς κτηνοτροφικές μονάδες. Πρόκειται για καταβολές αποτέλεσμα του εντατικού έργου διασταυρώσεων και ελέγχων που γίνονται από τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, αλλά και από τα στελέχη της ΑΑΔΕ, όσον αφορά τη διαδικασία αυτόματου εντοπισμού. Ένα έργο διασταυρώσεων και ελέγχων, σε στενή συνεργασία και με τους πολίτες, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε οι δημόσιοι πόροι να κατευθυνθούν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα έργο που θα συνεχιστεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες που εργάζονται και μένουν προσηλωμένοι σε έναν στόχο. Έτσι, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μέσα από δύο καταβολές, πιστώθηκαν περίπου 9,8 εκατ. ευρώ σε 2.400 συμπολίτες μας. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι, σε λιγότερο από έναν μήνα από την ολοκλήρωση του πρωτόγνωρου πλημμυρικού φαινομένου, να έχουν πιστωθεί περίπου 46,5 εκατ. ευρώ σε 9.048 συμπολίτες μας. Και το έργο της πρώτης αρωγής συνεχίζεται, αλλά και διευρύνεται» είπαν πρόσφατα ο υφυπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος  Τριαντόπουλος και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, για θέματα δημόσιας υγείας.

Επεσήμαναν δε πως η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr « θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου » και πρόσθεσαν πως μέχρι στιγμής «  έχουν πραγματοποιηθεί 35.417 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.502 προσωρινές αιτήσεις».

 

 

 

 

Exit mobile version