Quantcast
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση και μέχρι πότε - enikonomia.gr
share

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση και μέχρι πότε

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου στις 2μμ εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αναφορικά με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (1ΓΤ/2024) και (2ΓΔ/2024)  (ΦΕΚ 25/11.07.2024 και ΦΕΚ26/11.07.2024, αντίστοιχα) που αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα αλλά και ανά μουσική ειδίκευση, υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στις προκηρύξεις.

Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο 20ψήφιος κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μεταφόρτωση αρχείων στο ΟΠΣΥΔ) στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε  για τις προκηρύξεις

Α. Η προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΓΤ/2024

Η εν λόγω προκήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Τα απαιτούμενα προσόντα

Τα τυπικά προσόντα κατάταξης και διορισμού, κατά κλάδο και ειδικότητα, για τους κλάδους ΤΕ01 και ΤΕ02, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση για τον κλάδο ΤΕ16, αποτυπώνονται ως ακολούθως

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

Β. Η προκήρυξη  (2ΓΔ/2024)

Τα απαιτούμενα προσόντα 

Τα τυπικά προσόντα κατάταξης και διορισμού, κατά κλάδο και ειδικότητα, για τους κλάδους ΔΕ01 και ΔΕ02 αποτυπώνονται ως ακολούθως:

Τα κριτήρια κατάταξης 

 

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής/διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο/ειδικότητα, σε αξιολογικούς πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των παρακάτω κριτηρίων (άρθρο 57 σε συνδυασμό με την παρ. 4 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019 και την 48190/Ε1/28-03-2019 ΥΑ, Β’1088):

ΑΑ1) Ο βαθμός του πτυχίου για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως είκοσι (20), το γινόμενο των μονάδων που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βαθμού του πτυχίου, με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, με συντελεστή δύο μονάδων και πέντε δεκάτων της μονάδας (2,5) και με ανώτατο όριο τις πενήντα (50) μονάδες. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.

ΑΑ2) Εργασιακή εμπειρία στην ειδικότητα τέσσερις (4) μονάδες για κάθε χρόνο και με ανώτατο όριο τις είκοσι (20) μονάδες. Εξαιρείται και δεν μοριοδοτείται η εκπαιδευτική προϋπηρεσία και η κατά την περ. κ’ της παρ. 8 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), όπως ισχύει, τριετής επαγγελματική πείρα, η οποία αποτελεί τυπικό προσόν
διορισμού.

ΑΒ 3,4,5) Η γνώση ξένης γλώσσας αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ’ της παρούσας. Μοριοδοτείται μία μόνο ξένη γλώσσα. Σε περίπτωση κατοχής περισσότερων του ενός τίτλων της ίδιας ξένης γλώσσας μοριοδοτείται μόνο ο ανώτερος.

ΑΓ6) Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ της παρούσας ή με την πιστοποίηση γνώσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)
Α’ επιπέδου είκοσι (20) μονάδες.

ΑΓ7) Όπου προβλέπεται η μοριοδότηση επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι. ή άλλο φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας,Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μοριοδοτείται μόνο μία (1) επιμόρφωση. Για τον υπολογισμό της διάρκειας πραγματοποίησης επιμορφωτικού προγράμματος ή σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτού και, εάν η διάρκειά τους είναι μικρότερη των επτά (7) μηνών, δεν μοριοδοτούνται.

Β8) Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α’ 152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α’ 75) και της παρ. 4 του άρθρου 23, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 6 και την παρ. 1.β του άρθρου 17 του ν. 3699/2008, που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική δομή(Γενική Εκπαίδευση,Ειδική Αγωγή), στην οποία πραγματοποιήθηκε.

Β9) Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται στο διπλάσιο, αποκλειστικά και μόνο, εφόσον έχει προσφερθεί από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής σε δυσπρόσιτα σχολεία ή σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης.

Β10) Στην πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία που παρασχέθηκε από τους προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης διάρκειας κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 αποδίδεται η μοριοδότηση που προβλέπεται στις υποπερ. αα) και ββ) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019, προσαυξημένη κατά το μισό εκάστης περίπτωσης, ήτοι 1,5 και 3 μόρια αντίστοιχα. Οι μονάδες πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που αντιστοιχούν στις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνάπτονται δεν μπορεί να υπερβαίνουν κατ’ έτος τις δέκα (10) για την εκπαιδευτική υπηρεσία που
μοριοδοτείται, σύμφωνα με την υποπερ. αα) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019 και τις είκοσι (20) για την
εκπαιδευτική υπηρεσία που μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπερ. ββ) της ίδιας περίπτωσης.

Γ11) Αριθμός τέκνων: τρεις (3) μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο για το οποίο ο υποψήφιος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια ή άγαμο που δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας ή που σπουδάζει σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή σε ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας του.

Οι παροχές χορηγούνται σε γονέα ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους (βλ. ΚΕΦ. Δ’, παρ.5).

Γ12) Αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη, ή τέκνου: το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή τεσσάρων δέκατων (0,4) της μονάδας. Σε περίπτωση αναπηρίας περισσότερων προσώπων του προηγούμενου εδαφίου, λαμβάνεται υπόψη μόνο το ανώτερο ποσοστό αναπηρίας του ενός εξ αυτών. Η αναπηρία του υποψηφίου μοριοδοτείται, εφόσον δεν οφείλεται κατά κανένα ποσοστό σε ψυχικές παθήσεις. Η αναπηρία τέκνου μοριοδοτείται ανεξαρτήτως της ηλικίας του (βλ. ΚΕΦ. Δ’, παρ.6).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια ή βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, προτάσσονται των υποψηφίων που δεν τη διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (παρ. 3, άρθρο 54, ν. 4589/2019), με την προϋπόθεση ότι θα τη δηλώσουν στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε’). ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ (Για τους υποψηφίους όλων των κλάδων)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων στον συνολικό βαθμό, προηγείται κατά σειρά ο υποψήφιος ο οποίος έχει περισσότερες μονάδες:

α) στα κοινωνικά κριτήρια, και αν και αυτές συμπίπτουν, ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο κριτήριο: αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη, ή τέκνου,

β) στα ακαδημαϊκά κριτήρια, και αν και αυτές συμπίπτουν, ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου,

γ) στο κριτήριο της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η επιλογή με βάση τα ανωτέρω κριτήρια, διενεργείται από το Α.Σ.Ε.Π. κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμησάντων.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.