Πράσινα τιμολόγια ρεύματος: Τι θα ανακοινώσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι πάροχοι- Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις τιμές

ρεύμα

 

Τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Ιουνίου θα ανακοινώσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι πάροχοι.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η μέση τιμή ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 13,1  λεπτά με 14,4 λεπτά/KWh από 10,97 λεπτά/KWh που είναι για τον μήνα Μάιο. Η αύξηση αυτή έγκειται στη σημαντική άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος που καταγράφεται για τον μήνα Μάιο. Επίσης αυξημένες αναμένεται να είναι και οι τιμές ρεύματος στα κίτρινα. Πάντως οι τιμές των πράσινων τιμολογίων τον Ιούνιο αναμένεται να  είναι ακριβότερες κατά 20 % με 32% σε σχέση με αυτές του Μαΐου.

Ρεύμα: Πώς μπορείτε να αποφύγετε τις αυξήσεις

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος μίλησε πρόσφατα ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης . «Oι τιμές στο ρεύμα θα είναι αυξημένες γύρω στο 15% σε σχέση με το 2023 .Εκεί υπολογίζουμε τις αυξήσεις. Θα συμβούλευα τους καταναλωτές επειδή μέχρι τις 30 Μαΐου ισχύουν κάποιες χαμηλές χρεώσεις στα μπλε- σταθερά τιμολόγια ρεύματος εξάμηνης διάρκειας που είναι 8,8 λεπτά με 8,9 λεπτά να τις κλειδώσουν για ένα εξάμηνο. Και από Νοέμβριο … Δεκέμβριο βλέπουμε τι θα γίνει. Αυτή είναι μια πρόταση που κάνω. Διότι θα αυξηθούν και οι τιμές στα μπλε τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιουνίου. Δεν θα αυξηθούν μόνο τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος που υπάρχει μέσα ο μηχανισμός διακύμανσης , δηλαδή οι ρήτρες αναπροσαρμογής αλλά οι πάροχοι θα αυξήσουν και τα σταθερά » είπε.

«Άρα οι τιμές στα κίτρινα, στα μπλε και στα πράσινα τιμολόγια θα αυξηθούν. Άρα μια πρόταση μου είναι να πάνε να κλειδώσουν τώρα οι καταναλωτές ένα σταθερό τιμολόγιο. Διότι εάν είναι κάποιος στο πράσινο τιμολόγιο -το 85% των καταναλωτών είναι σε αυτό, τότε δεν θα πληρώσει ρήτρες εάν αποχωρήσει από αυτό. Ενώ εάν κάποιος είναι στο μπλε τιμολόγιο και θέλει να πάει σε άλλο χρωματιστό τιμολόγιο τότε θα πληρώσει ρήτρα αποχώρησης .Από το πράσινο ή το κίτρινο μπορείς κανείς να πάει κάλλιστα .Και βλέπουμε από τον Νοέμβριο τι θα γίνει» συμπλήρωσε.

Exit mobile version