Πώς θα εξασφαλίσετε έως και 904 ευρώ για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα – Η έναρξη των αιτήσεων

ηλιακοί θερμοσίφωνες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ενεργοποίηση του προγράμματος μέσω του οποίου επιδοτείται η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα, με ποσά που αρχίζουν από 510 ευρώ και φτάνουν έως και τα 904 ευρώ: Το γεγονός πάντως ότι η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο δεν πρόκειται να επηρεάσει -σύμφωνα με αρμόδιες πηγές- την έναρξη του προγράμματος και την σχετική διαδικασία. Όπως όλα δείχνουν τις πρώτες μέρες του Μαΐου αρχίζει η διαδικασία των αιτήσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης   

Τα «ψιλά γράμματα» βέβαια δεν λείπουν και τα οποία θα πρέπει να τα προσέξει κάθε ενδιαφερόμενος πριν κάνει την «κίνησή» του. Ένα από αυτά είναι η υποχρέωση ανακύκλωσης του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα που θα πρέπει να είναι συγκεκριμένης χωρητικότητας.

Ποιοι θερμοσίφωνες επιδοτούνται για να αποσυρθούν 

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω θερμοσίφωνα» θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Προκειμένου όμως να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

Τα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος

Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα; Πέρα λοιπόν από την υποχρέωση να αποσυρθεί προς ανακύκλωση συγκεκριμένης χωρητικότητας θερμοσίφωνας, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος. Έτσι:

Τα ποσά της επιχορήγησης και τα κριτήρια κατάταξης

Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και συγκεκριμένα:

Η επιδότηση αγγίζει έως και το 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Τι ισχύει για το κόστος εγκατάστασης του θερμοσίφωνα

Σε ό,τι αφορά τη λιανική τιμή πώλησης των επιχορηγούμενων προϊόντων:

Exit mobile version