“Πολυτέλεια” το μπάνιο: Στα ύψη οι τιμές για σετ ξαπλώστρας- ομπρέλας – Πόσο κοστίζει

ξαπλώστρες

Στα ύψη είναι οι τιμές για ένα σετ ξαπλώστρας με ομπρέλα, αφού ξεπερνούν ακόμη και τα 100 ή 150 ευρώ. Πολλοί βρίσκονται στην παραλία από νωρίς το πρωί. Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες και αδειούχοι ακόμα περισσότεροι οι τουρίστες.

Η ζέστη είναι αφόρητη κι έτσι οι ξαπλώστρες, χωρίς κράτηση καθίστανται δυσεύρετες. Οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις «τσουχτερές».

Το κόστος της ξαπλώστρας αλλά και η είσοδος στην οργανωμένη παραλία οδηγεί πολλούς από τους λουόμενος στις ελεύθερες πλαζ, καθώς όπως λένε το μπάνιο τείνει να γίνει πολυτέλεια φέτος το καλοκαίρι για οικογένειες και φοιτητές.

«Φταίει το κόστος. Έχουν πάει όλα στα ύψη λες και δεν καταλαβαίνουν τις συνθήκες και τα οικονομικά είναι πραγματικά πολύ άσχημο γιατί και οι μισθοί είναι χάλια» λένε χαρακτηριστικά.

Σετ ομπρέλα- ξαπλώστρες για… λίγους

Σε κάποια μεγάλα, οργανωμένα beach bar της Αττικής, η κράτηση ομπρέλας ξαπλώστρας για δύο άτομα, ξεκινά από τα 20 ευρώ και φθάνει και τα 200, ανάλογα με την ημέρα και τις παροχές.

Beach bar στη Βάρκιζα:

Καθημερινές: 60.00 €

Σαββατοκύριακα: 80.00 €

Beach bar στην Βουλιαγμένη:

Καθημερινές: 105.00 €

Σαββατοκύριακα: 150.00 €

Αντί για κλιματιστικό

Η απόδραση στην παραλία, κυρίως στις μη οργανωμένες, φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις έχει και οικονομικό κίνητρο, όπως λένε στην κάμερα του MEGA λουόμενοι, η παραμονή στο σπίτι με καύσωνα με το κλιματιστικό να ”καίει” όλη μέρα εκτροχιάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση, σε οργανωμένη ή ελεύθερη παραλία, οι ώρες δίπλα στη θάλασσα είναι αναγκαίες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Exit mobile version