Πόλεμος στο Ισραήλ: Θα φέρει οριζόντια επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος; Η απάντηση Χατζηδάκη

ρεύμα

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί κάποια οριζόντια κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος σε περίπτωση που αυξηθεί η τιμή του  λόγω του πολέμου στο Ισραήλ  ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αναταράξεις, θα δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα, το παρακολουθούμε ψύχραιμοι και βασικά στηριζόμαστε στο ότι η οικονομία μας εξελίσσεται καλύτερα του αναμενομένου και ο προϋπολογισμός πάει καλύτερα του αναμενομένου», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: «Το παρακολουθούμε.»

Ρεύμα: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την τιμή του στη χώρα μας

Πάνω από τα επίπεδα των 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα κινείται το τελευταίο τριήμερο, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας,  λόγω του πολέμου  στο Ισραήλ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του euenergy.live, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σήμερα στα 119.73 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 14% από 138.62 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες και 123.27 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν την Δευτέρα. Τα ίδια στοιχεία  δείχνουν πως αύριο η τιμή του θα διαμορφωθεί στα  119.62 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Πότε επανέρχεται

Υπενθυμίζεται πως στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 επανέρχεται το μέτρο της ρήτρας αναπροσαρμογής  στους λογαριασμούς  ρεύματος των οικιακών καταναλωτών, καθώς αποσύρονται τα  έκτακτα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα ισχύσουν τα εξής για τους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος:

  1. Οι κρατικές επιδοτήσεις 

Θα δίνονται κρατικές επιδοτήσεις μόνο σε ευάλωτους πολίτες

2 . Τα χρωματιστά τιμολόγια

Θα υπάρχουν χρωματιστά τιμολόγια στο ρεύμα τα οποία θα κατηγοριοποιούνται ως εξής:

3. Μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών

Θα ληφθούν μέτρα κατά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ρεύματος. Μερικά από αυτά είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

4. Οι πάροχοι 

 

 

 

 

Exit mobile version