“Πικρός” καφές από Σεπτέμβριο: Εκτιμήσεις για αυξήσεις 15% με 20%

καφές

“Tσιμπάει” και άλλο από Σεπτέμβριο η τιμή του καφέ σε επιχειρήσεις εστίασης. Για το θέμα του καφέ μίλησε ο εκπρόσωπος του ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης στο MEGA.

«Θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του καφέ» σημείωσε. «Θα υπάρξουν από τον Σεπτέμβριο αυξήσεις της τάξεως του 15% με 20%. Ειδικά οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εστίασης που σερβίρουν καφέ, δηλώνουν πως  δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ» τόνισε .

Όσον αφορά στο πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις αυτές οι καταναλωτές ο κ. Γεωργιάδης, είπε πως  οι καταναλωτές  από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Ωστόσο οι καταναλωτές μπορούν να  συνασπιστούν, να συντονίσουν τις ενέργειες τους, να αποκτήσουν καταναλωτική συνείδηση προκειμένου να έχουμε  πιέσεις απέναντι στις αυξήσεις τιμών είπε.

«Από την άλλη είναι και παράγοντες όπως η αύξηση του ΦΠΑ , η αύξηση της πρώτης ύλης, η αύξηση του εργατικού κόστους που είναι μη ανελαστικές δαπάνες .Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες με αποτέλεσμα  να μετακυλίουν αυτές τις αυξήσεις. Οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: 

Exit mobile version