Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού θα κυμανθεί η τιμή εκκίνησης - Πότε μας συμφέρει να το αγοράσουμε - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού θα κυμανθεί η τιμή εκκίνησης – Πότε μας συμφέρει να το αγοράσουμε

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση πως η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί σήμερα λίγο κάτω από τα επίπεδα του 1,40 ευρώ ανά λίτρο και συγκεκριμένα στο 1,395 ευρώ εξέφρασε ο  αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Αυτή η τιμή είναι υψηλή. Αλλά για το επόμενο διάστημα έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το πώς θα κινηθεί η τιμή» συμπλήρωσε ο κ. Ασμάτογλου και εκτίμησε πως μέσα 4 με 5 ημέρες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει λόγω της ανόδου του brent.

Η ανοδική πορεία του brent αναμένεται να φέρει αυξήσεις ύστερα από 4 με 5 ημέρες στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σημείωσε με έμφαση.

Πότε μας συμφέρει να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης 

Επίσης ρωτήθηκε εάν συμφέρει στους καταναλωτές να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης κατά τις πρώτες ημέρες διάθεσης του ή αργότερα. «Eγώ θεωρώ ότι είναι καλή περίοδος αυτή τη στιγμή να βάλει κάποιος πετρέλαιο, εν προκειμένω δεν έχουμε και την μείωση την περσινή αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα υπάρξει» απάντησε και πρόσθεσε πως το κοινωνικό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα δοθεί τον Απρίλιο του 2024 σε όσους το αγοράσουν μέχρι τις 31/12/2023.

Βrent: Πόσο είναι σήμερα η τιμή του

Σε ανοδική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται η τιμή του brent εν μέσω του πολέμου στο Ισραήλ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του καταγράφει brent σημείωσε σήμερα στις 10.14 π.μ  μια αύξηση της τάξεως του 1,65% και ανήλθε στα 84,28 δολάρια το βαρέλι από 82,91 δολάρια το βαρέλι που έκλεισε χθες η τιμή του. Σημειώνεται δε πως το brent  άρχισε σήμερα διαπραγματεύεται την τιμή του στα  83,5 δολάρια το βαρέλι.  Πάντως η μέση τιμή του τις προηγούμενες ημέρες κινήθηκε στα επίπεδα 83,36 δολάρια το βαρέλι με 84,31  δολάρια το βαρέλι.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.