Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024 των επιχειρήσεων: Αλλάζουν οι προθεσμίες για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων-Ποιες αφορά

δηλώσεις

Mια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις επηρεάζονται από την παράταση της προθεσμίας της  υποβολής φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων (νομικών προσώπων) του φορολογικού έτους 2023.

 Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση (Α.1092/2024) της ΑΑΔΕ για τη μεταφορά της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων από τις 28 Ιουνίου στις 26 Ιουλίου. «Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31.12.2023, παρατείνεται μέχρι και την 26η Ιουλίου 2024 » σημειώνεται στην απόφαση της Αρχής.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις

Αναλυτικά, οι νέες προθεσμίες για τις φορολογικές υποχρεώσεις των νομικών προσώπων είναι οι εξής:

 Διευκρινίζεται δε πως μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024 μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και σε νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Αυτό γίνεται λόγω της μετάθεσης της προθεσμίας της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και των  νομικών οντοτήτων.

 

 

Exit mobile version