Quantcast
"Πάω μπροστά": Έως τις 3 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα ύψους 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

“Πάω μπροστά”: Έως τις 3 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα ύψους 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Αίτηση για την καταβολή του επιδόματος ύψους 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ μπορούν να υποβάλλουν έως τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάω μπροστά».

 Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι: 

  • εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
  • όσοι έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
  • απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet και θα μπορέσουν να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων της ΔΥΠΑ λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα και ποιες υποχρεώσεις έχουν οι δικαιούχοι

Τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Τα μαθήματα δεν γίνονται δια ζώσης, αλλά εξ αποστάσεως, σε κάποιες θεματικές. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.