Οπωροκηπευτικά: Σε ποια προϊόντα έχουν μειωθεί οι τιμές – Οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα

τιμές

Για τις μειωμένες  τιμές ορισμένων προϊόντων μίλησε σήμερα στο MEGA  ο έμπορος οπωροκηπευτικών στου Ρέντη, Ιωάννης Σιδέρης. Όπως είπε ο κ. Σιδέρης, η τιμή στα κολοκύθια έχει μειωθεί σήμερα στο 1,95 ευρώ το κιλό από 3,90 ευρώ το κιλό που ήταν το προηγούμενο διάστημα, το κουνουπίδι κοστίζει σήμερα 2,40 ευρώ το κιλό από 2,90 ευρώ το κιλό που ήταν η τιμή του το προηγούμενο διάστημα, τα μαρούλια πωλούνται σήμερα στην τιμή των 0,75 ευρώ το κιλό από 0,95 ευρώ το κιλό που ήταν η τιμή τους και οι πατάτες πωλούνται κάτω του 1 ευρώ το κιλό.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι τιμές θα διατηρηθούν τις επόμενες 15 ημέρες.  « Όχι απλά θα διατηρηθούν οι τιμές αυτές αλλά πιστεύω πως θα πέσουν και άλλο. Και θα πέσουν και τα είδη που δεν έχουν πέσει ακόμα. Πιστεύω πως και η Κρήτη θα πάει καλά» απάντησε ο κ. Σιδέρης.

Όσον αφορά στο εάν πωλούνται σε ένα κεσεδάκι ντοματίνια διαφορετικού μεγέθους (μεγάλα και μικρά) και το εάν μπερδεύουν οι παραγωγοί το μείγμα ξεκαθάρισε πως εάν γινόταν αυτό θα πέσει η οικονομία της Ελλάδος έξω καθώς είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ενδεικτικά ανέφερε πως η τιμή πώλησης στα τοματίνια βελανίδια ήταν στα 6,90 ευρώ ενώ από σήμερα θα τα αγοράζουμε 4 ευρώ, όπως λένε οι πληροφορίες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος είπε στο MEGA πως «από τα δημοπρατήρια της Κρήτης μας λένε πως τα τοματίνια βελανίδια κατηγορίας Α’  σήμερα πωλούνται από 4,20 ευρώ έως 5,05 ευρώ, ενώ αυτά που ανήκουν στην  β’ κατηγορία πωλούνται στο 1,40 ευρώ ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version