Νέες πληροφορίες για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους

συνταξιούχοι

Νέες πληροφορίες για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους.

«‘Οπως πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρχει μία έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Και θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι αυτή η έκτακτη ενίσχυση προέρχεται από την έκτακτη φορολόγηση των πολύ υψηλών κερδών των ελληνικών διυλιστηρίων για τη χρήση του 2023» είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε  στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

«Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο για τη μεν φορολόγηση των διυλιστηρίων έχει εκ των πραγμάτων έναν έκτακτο χαρακτήρα, όμως είναι ένα μέτρο το οποίο στηρίζει συνολικά την κοινωνική συνοχή και αποδεικνύει την έμπρακτη προσήλωση αυτής της κυβέρνησης στο να στέκεται πρωτίστως κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» συμπλήρωσε.

Η ενίσχυση

Μάλιστα το ποσό της  λόγω ενίσχυσης εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 100  ευρώ και  200 ευρώ και αυτό αναμένεται να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε περίπου 650.000 συνταξιούχοι. Υπενθυμίζεται δε πως το μέτρο αυτό πέρυσι ονομάστηκε επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα ποσά που καταβλήθηκαν διαμορφώθηκαν ως εξής:

Υπενθυμίζεται πως όσοι είχαν συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ δεν πήραν επίδομα, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται φέτος να διαφοροποιηθεί.

 

Exit mobile version