Μητσοτάκης: Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αναδεικνύοντας στην πράξη ότι το παραγωγικό μοντέλο της ίδιας της χώρας μας αλλάζει και αλλάζει με εσάς, τις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, πρωταγωνιστές, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη 49η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

«Ο ρόλος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, θα γίνεται στο εξής όλο και πιο κομβικός στην προσπάθεια μέχρι το 2030 να έχουμε πλήρως ανατάξει και διαφοροποιήσει το παραγωγικό προφίλ της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εξαγωγικά αν δεν επενδύουμε στην έρευνα και στην καινοτομία. Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει και σημαντικά φορολογικά κίνητρα, υπεραποσβέσεις, για την έρευνα και την καινοτομία που σας επέτρεψαν να μπορείτε να επενδύετε περισσότερο, χωρίς τη σημαντική οικονομική και φορολογική επιβάρυνση του παρελθόντος».

Οι εξαγωγές δεν σημαίνουν απλώς προϊόντα και υπηρεσίες

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «οι εξαγωγές δεν σημαίνουν απλώς προϊόντα και υπηρεσίες, είναι και το κλίμα το οποίο ευνοεί τις επενδύσεις. Αυτή η διάθεση του επιχειρηματία να πει, «ναι, θα αναλάβω επιχειρηματικό ρίσκο γιατί αισθάνομαι ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν βασικά προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

 

 

 

Exit mobile version