Μέση Ανατολή: Πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης στην Ελλάδα σύμφωνα με τους πρατηριούχους

πετρέλαιο

Τις εκτιμήσεις τους για το πώς θα διαμορφωθεί  η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας στις 15 Οκτωβρίου του 2024 λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή  έκαναν οι βενζινοπώλες .

« Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει. Πριν λίγες ημέρες είπα πως η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 1,10 ευρώ το λίτρο και 1,14 ευρώ το λίτρο .Τώρα ξεπερνάμε το 1,14 ευρώ το λίτρο. Μπορεί μέχρι να γίνει η έναρξη …η τιμή του πετρελαίου να πάει στο 1,30 ευρώ το λίτρο με 1,40 ευρώ το λίτρο ή να μείνει στα 1,15 ευρώ το λίτρο. Αυτό εξαρτάται από το σκηνικό πολέμου που παίζει στην Μέση Ανατολή » σημείωσε πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία  Ζιάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ο κλάδος έχει ακόμη το πλαφόν στη πλάτη του. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε στο κέρδος παραπάνω. Όταν θα αλλάξουμε τις τιμές -προς τα πάνω ή προς τα κάτω -στο πετρέλαιο θα πρέπει να το τεκμηριώσουμε  με το τιμολόγιο » συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη: Τι λέει ο Ασμάτογλου  για τις τιμές 
Στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο Action24. Εκτίμησε δε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης -σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα- θα αγγίξει σχεδόν το 1,18 ευρώ το λίτρο στις 15 Οκτωβρίου και όχι το 1,10 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια στιγμή  υπενθύμισε δε πως πέρυσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει με 1,40 ευρώ το λίτρο .
«Ωστόσο όποια αύξηση έχουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν θεωρώ ότι θα είναι τόσο πολύ ανησυχητική και επιβαρυντική για την τσέπη μας ».
είπε.
 Για την βενζίνη 
Στην συνέχεια  μίλησε και για την τιμή της βενζίνης. «Μικρές αυξήσεις έχουμε αυτό το διήμερο. Βέβαια αυτές δεν είναι πολύ ανησυχητικές γιατί το προηγούμενο διάστημα είδαμε πως παρά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχαμε μειώσεις στις τιμές τουλάχιστον το τελευταίο 20 ήμερο. Είχαμε μια μείωση στην μέση τιμή της βενζίνης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά. Αυτή υποχώρησε σε όλη την Ελλάδα στο 1,75 ευρώ το λίτρο. Η όποια αύξηση γίνει τουλάχιστον μέχρι τέλος του Οκτωβρίου στην τιμή της βενζίνης  θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλη  ή τουλάχιστον θα έρθει να καλύψει την μείωση του προηγούμενου διαστήματος » σημείωσε .
«Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ποιες θα είναι αυτές  οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης. Σημασία όμως έχει πως δεν υπάρχει περίπτωση  η τιμή της να αγγίξει
 τα 2 ευρώ  τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτι που φοβόμασταν πάντα » είπε μεταξύ άλλων.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
Exit mobile version