Λογαριασμοί ρεύματος μηνός Ιουλίου: Γιατί αυξάνονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια σύμφωνα με τους ειδικούς και πώς μπορείτε να αλλάξετε πάροχο

ρεύμα

 

Τους λόγους για τους οποίους θα αυξηθούν από την 1η Ιουλίου οι τιμές ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια εξήγησε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης μιλώντας στο OPEN.

«Θα αυξηθούν οι τιμές ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια. Αυτό γίνεται διότι η τελική τιμή χρέωσης των πράσινων τιμολογίων εξαρτάται από την τιμή εκκαθάρισής των δύο προηγούμενων μηνών. Τα πράσινα τιμολόγια θα αγγίξουν σχεδόν τα 0,18 ευρώ από 0,15 ευρώ. Στα κίτρινα τιμολόγια η αύξηση στην τιμή του ρεύματος θα είναι μικρότερη. Στα μπλε τιμολόγια  από την 1η Ιουλίου οι τιμές ρεύματος θα πάρουν και αυτά κάποια αύξηση» επεσήμανε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε πάροχο

Επίσης ο  κ. Χριστοδουλίδης εξήγησε πώς μπορεί να γίνει η αλλαγή του χρώματος τιμολογίου ρεύματος με 3 διαφορετικούς τρόπους για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Τα παραδείγματα

Το OPEN παραθέτει κάποια παραδείγματα με τα χρωματιστά τιμολόγια και πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές ρεύματος.

Τι λένε οι καταναλωτές 

Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος μίλησαν καταναλωτές στην κάμερα του OPEN.

«Mας έβαλαν στα πράσινα τιμολόγια και τώρα ξαφνικά βλέπουμε αύξηση μέχρι και 65% στην τιμή του ρεύματος. Δεν πάει άλλο » είπε ένας καταναλωτής.

«Έχω το πράσινο τιμολόγιο.  Μέχρι τώρα παλευόταν η κατάσταση.  Θα δούμε όμως τι θα γίνει στην πορεία»  ανέφερε ένας άλλος καταναλωτής.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version