Λογαριασμοί ρεύματος μηνός Αυγούστου: Δείτε με παραδείγματα πόσα χρήματα θα δώσετε τον επόμενο μήνα

ρεύμα

Μέχρι τις  αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Αυγούστου.

Οι  επιδοτήσεις αυτές θα καλύψουν όλα τα οικιακά κυμαινόμενα τιμολόγια  του πράσινου και κίτρινου χρώματος  και όσους έχουν όριο κατανάλωσης 500 κιλοβατώρες. Αυτό αναμένεται να αφορά την πρώτη και την δεύτερη κατοικία. Τυχεροί πάντως εκτιμάται πως θα είναι  οι καταναλωτές που επέλεξαν τα “μπλε” σταθερά τιμολόγια 6μηνης ή 12μηνης διάρκειας καθώς η τιμή κιλοβατώρας είναι κάτω από 0,15 ευρώ.

Λογαριασμοί ρεύματος Αυγούστου 2024: Τι λένε οι ειδικοί σήμερα

Για το θέμα των λογαριασμών ρεύματος μηνός Αυγούστου μίλησαν  σήμερα οι ειδικοί στο MEGA. 

Εάν επιβληθεί το τέλος στο φυσικό αέριο σε 7 εκατ. κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος τότε το όφελος για τους εν λόγω  καταναλωτές εκτιμάται πως θα είναι στα 7,5 ευρώ με 8 ευρώ στον κάθε λογαριασμό Αυγούστου 2024, είπε  στο MEGA ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

« Αυτό σημαίνει πως η κρατική επιδότηση της κιλοβατώρας θα είναι μεταξύ 1,5 λεπτά με 2 λεπτά. Στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος η μέση τιμή θα πάει στα 18 λεπτά με 18,5 λεπτά από 16,5 λεπτά  που είναι σήμερα και τον Αύγουστο θα κρατηθεί στην τιμή του Ιουλίου » σημείωσε και παρέθεσε ένα παράδειγμα:

Εάν ο καταναλωτής πλήρωνε ρεύμα 120 ευρώ τον Ιούλιο,  τότε τον Αύγουστο το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 127 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως εάν στον λογαριασμό ρεύματος  Αυγούστου συμπεριληφθεί και η επιδότηση τότε ο καταναλωτής θα πληρώσει ξανά 120 ευρώ.

Ουσιαστικά ο καταναλωτής  θα πληρώσει τον Αύγουστο για ρεύμα  τιμές  Ιουλίου, εκτίμησε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα του ρεύματος μίλησε και χθες ο κ. Χριστοδουλίδης στο MEGA.  «Τον Αύγουστο εάν οι πάροχοι απορροφήσουν ξανά το 50% με 60% της αύξησης της χονδρικής, η μέση τιμή στα πράσινα τιμολόγια θα αυξηθεί από τα 16,50 λεπτά στα 18,50 λεπτά. Εάν η επιδότηση είναι στα 2 λεπτά και μέχρι τις 500kwh, το ίδιο νοικοκυριό θα πληρώσει για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες 82,50 ευρώ και για τις υπόλοιπες 300κιλοβατωρες 55,50 ευρώ, δηλαδή σύνολο 138 ευρώ. Το όφελος θα είναι 6 ευρώ σε σχέση με τον λογαριασμό του Ιουλίου», είπε .
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή χονδρικής στη χώρα μας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας 
Τα 150 ευρώ ξεπέρασε σήμερα η τιμή χονδρικής ρεύματος στη χώρα μας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα euenergy.live η τιμή χονδρικής ρεύματος στη χώρα μας αυξήθηκε σήμερα κατά 3% σε σχέση με χθες.  Συγκεκριμένα η τιμή χονδρικής ρεύματος στην Ελλάδα ανήλθε στα 159.14 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 153.95 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες.  Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως η χώρα μας σήμερα έχει την τρίτη υψηλότερη ακριβή τιμή ρεύματος στην ΕΕ.
Δηλαδή πρωταθλήτρια της ακρίβειας παραμένει η Ουκρανία (με 4782.87 ευρώ ανά μεγαβατώρα) ακολουθεί η Σερβία (με 212.77 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και μετά η χώρα μας.
 Ενώ την χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ την έχει σήμερα η Σουηδία ( με 17.58  ευρώ ανά μεγαβατώρα).
Exit mobile version