Quantcast
Λογαριασμοί ρεύματος Μαΐου: Αυτές είναι οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια - Δείτε ποιος πάροχος σας συμφέρει - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ρεύματος Μαΐου: Αυτές είναι οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια – Δείτε ποιος πάροχος σας συμφέρει

δημοσιεύτηκε:

Τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Μάιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η πλειονότητα των παρόχων ανακοίνωσε μείωση έως και 12% στις τιμές του ρεύματος των πράσινων τιμολογίων για τον τρέχοντα μήνα σε σχέση με τον Απρίλιο. Πάντως αρκετοί πάροχοι πέρασαν τις μειώσεις των τιμών χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενώ κάποιοι άλλοι διατήρησαν αμετάβλητες τις τιμές στο ρεύμα  ή τις αύξησαν έως σχεδόν κατά  5% σε σχέση με τον Απρίλιο.  Σημειώνεται δε πως, οι τιμές στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια για τον Μάϊο φτάνουν μέχρι και τα 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα.

Οι ανακοινώσεις των παροχών

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις αναρτήσεις των παροχών στην ειδική ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ τα πράσινα τιμολόγια για τον  μήνα Μάιο διαμορφώνονται  ως εξής:

1.ΔΕΗ:

  • Γ1/Γ1Ν:  Η χρέωση ρεύματος για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης είναι στα 0,10656 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Νυχτερινή χρέωση: Η τιμή του ρεύματος είναι  στα 0,07866 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ το πάγιο είναι στα  5 ευρώ.

2.ΖΕΝΙΘ:

Το Power Home Smart: Η  ανταγωνιστική χρέωση του ρεύματος είναι  στα 0,10267 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το  πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

3. ΗΡΩΝ: 

  • Στα  10,11 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η χρέωση ρεύματος  στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 12% από τα 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν  τον Απρίλιο
  • Basic Home:  Η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,10118 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας ενώ το πάγιο είναι  στα 5 ευρώ.
  • Value Special: Η ανταγωνιστική χρέωση  είναι  στα 0,10601 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και το πάγιο είναι  στα 4 ευρώ.
  • Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες: Η  ανταγωνιστική χρέωση του ρεύματος είναι στα 0,09968 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
  • Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10961 ευρώ ανά κιλοβατώρα με bill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.
  • Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,10168 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα. Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.

4. Φυσικό Αέριο Ελλάδος: 

Στα 0,10954 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας διαμορφώνεται το  ειδικό ενιαίο τιμολόγιο ενώ στα 5 ευρώ είναι το  πάγιο.

5.ΕΛΙΝ

  • Το Power On! Home Green:  Η ανταγωνιστική χρέωση του ρεύματος είναι  στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
  • Το ειδικό τιμολόγιο: Η  ανταγωνιστική χρέωση ρεύματος είναι στα 0,099 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το  πάγιο είναι στα 4,50 ευρώ.

6.Solar Energy:

  • Το ειδικό τιμολόγιο:  Η ανταγωνιστική χρέωση του ρεύματος είναι  στα 0,10085 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το  πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

7. Εlpedison

Στα 9,96 λεπτά/κιλοβατώρα  είναι η χρέωση ρεύματος για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,56 λεπτά για τις υπόλοιπες από 9,9 λεπτά και 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα.

8.Volton:

Η χρέωση ρεύματος είναι στα   10,54 λεπτά/κιλοβατώρα. Δηλαδή η τιμή του είναι στα ίδια επίπεδα με αυτήν  που ήταν  τον Απρίλιο

9.Volterra:

Στα 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η χρέωση ρεύματος από 9,9λεπτά/ κιλοβατώρα που ήταν  το Απρίλιο

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.