Λογαριασμοί ρεύματος Αυγούστου: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των επιδοτήσεων

ρεύμα

Κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών για τον μήνα Αύγουστο ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης και η   η  αρμόδια υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα η υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε πως δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος της επιδότησης αλλά αυτή θα αφορά πράσινα και κίτρινα τιμολόγια. Το όριο της κατανάλωσης για οικιακούς καταναλωτές θα είναι 500 κιλοβατώρες. Η επιδότηση θα αφορά όλα τα νοικοκυριά, αλλά μεγαλύτερες θα είναι οι τιμές για τα κοινωνικά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση όταν υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει και συνδράμει τους καταναλωτές, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος  υπάρχει για να υπερασπίζεται τον καταναλωτή, υπογράμμισε από πλευράς του ο κ.  Σκυλακάκης και πρόσθεσε πως το είδος του τιμολογίου δεν είναι μαγική σφαίρα και εξαρτάται πολύ από το ενεργειακό προφίλ του χρήστη και η επιλογή του από τη διάθεση να αναλάβει κάποιος ρίσκο.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος για πρώτη φορά υπήρξε ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων.

Για τους αγρότες

Για τους αγρότες είπε ότι αυτή τη στιγμή τους να μπουν στο ΓΑΙΑ χθες. Να μπουν μέχρι το τέλος Ιουλίου κι έτσι θα έχουν για τα επόμενα δύο χρόνια τιμές προ κρίσης. Μεσοσταθμικά οι τιμές για το επτάμηνο ήταν 130 ευρώ, σημαντικά κάτω από όταν είχαμε επιδοτήσεις, υπογράμμισε

Exit mobile version