Λογαριασμοί ρεύματος για τον Ιούνιο: Αυξάνονται οι τιμές από τους παρόχους-Τι δείχνουν τα στοιχεία

ρεύμα

Τις αυξήσεις στις τιμές των πράσινων τιμολογίων ρεύματος για τον μήνα  Ιούνιο  ανακοίνωσαν οι προμηθευτές.

Αυτές έγκειται στην άνοδο  της χρηματιστηριακής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή στο Χρηματιστήριο ενέργειας το Μάιο διαμορφώθηκε στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Απρίλιο. Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για τον τρέχοντα μήνα είναι της ΔΕΗ η οποία αύξησε το ποσοστό έκπτωσης στο 38 %, απορροφώντας μεγάλο μέρος της αύξησης. Συγκεκριμένα το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 12,642 λεπτά ανά κιλοβατώρα για υψηλότερη κατανάλωση. Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 9,976 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι τιμές ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο

Τα τιμολόγια των προμηθευτών όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής έχουν ως εξής:

Ρεύμα: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την τιμή του στη χώρα μας

Ξεπέρασε σήμερα τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του  https://euenergy.live/#google_vignette,  η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας καταγράφει σήμερα μια αύξηση της τάξεως του 129% και ανέρχεται  στα 119.27 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 52.02 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως η Ελλάδα έχει  σήμερα την έβδομη πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην ΕΕ.

Αναλυτικά πρωταθλήτρια της ακρίβειας παραμένει η Ουκρανία (με 5080.48 ευρώ ανά μεγαβατώρα), τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Σλοβενία (με 128.55  ευρώ ανά μεγαβατώρα)  και ακολουθούν  και η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία ( με 126.96  ευρώ ανά μεγαβατώρα) και μετά είναι η Ρουμανία ( με 122.82 ευρώ ανά μεγαβατώρα) , η Ουγγαρία ( με  122.21 ευρώ ανά μεγαβατώρα)  και η  Σλοβακία και η Βουλγαρία ( 120.15 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Ενώ την χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ έχει σήμερα η  Νορβηγία ( 16.03 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Exit mobile version