Λογαριασμοί ρεύματος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο αφήνει ο Σκυλακάκης

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί κρατική επιδότηση και τον μήνα Σεπτέμβριο για τους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ΟΡΕΝ TV.

«Θέλω να δω τις τιμές ρεύματος μέχρι το τέλος του μήνα. Είμαστε λίγο χαμηλότερα από τον  Ιούλιο …αλλά δεν έχω ακόμα την πλήρη εικόνα» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στο θέμα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση για το θέμα των επιδοτήσεων θα κλειδώσει όταν γνωστοποιηθούν οι τιμές του ρεύματος από τους παρόχους συμπλήρωσε. «Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αυτή την απόφαση. Δεν το αποκλείω να  δοθεί επιδότηση και τον Σεπτέμβριο. Δεν το ξέρω όμως και δεν θέλω να πω πράγματα χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία»  είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε πώς εάν χρειαστούν οι επιδοτήσεις αυτές θα υπάρξουν κονδύλια. Και για μίλησε για την έκτακτη επαναφορά τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Έχουμε τον φόρο αυτόν που μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα τρίμηνο σημείωσε.

Για τον καθαρισμό των δασών της Αττικής

Επίσης μίλησε και για τον καθαρισμό των δασών της Αττικής.

«Δεν είναι απλοί καθαρισμοί .Αλλά βάζουμε για πρώτη φορά  τα δάση σε διαχείριση. Αυτό γίνεται με βάση τις διαχειριστικές μελέτες . Τα δάση της Αττικής εδώ και 60 χρόνια δεν έχουν διαχειριστικές μελέτες και δεν έχουν διαχείριση» σημείωσε.

«Μιλάω ειδικά για τα δάση της Αττικής. Το 60 % των δασών μας δεν έχει διαχειριστικές μελέτες αλλά έχουν μόνο τα δάση του Βορρά . Και αυτές οι διαχειριστικές μελέτες δεν οδηγούν στην απομάκρυνση της υπερβάλλουσας βιομάζας ακόμη και εκεί που υπάρχουν. Δηλαδή κόβονται τα δέντρα και μένουν τα κλαδιά μέσα. Εδώ έχουμε φτιάξει καινούργιες τεχνικές προδιαγραφές για τη διαχείριση των δασών . Γίνεται η πρώτη εφαρμογή στην Αττική. “Εφαρμογή” σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχουν αραιώσεις στα δάση κάτι που δεν υπάρχει πουθενά . Τα δάση της Αττικής που δεν έχουν καεί είναι απίστευτα πυκνά» τόνισε.

Exit mobile version