Quantcast
ΚΟΚ: Νέες διευκρινίσεις για την επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ σε όποιον πίνει καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης - enikonomia.gr
share

ΚΟΚ: Νέες διευκρινίσεις για την επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ σε όποιον πίνει καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον ΚΟΚ που προβλέπει την επιβολή  διοικητικού προστίμου ύψους 100 ευρώ σε όποιον πίνει καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης  αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

«Η διάταξη του ΚΟΚ προβλέπει ότι ο οδηγός δεν πρέπει να απασχολεί με τίποτα άλλο τα χέρια του την στιγμή που οδηγεί. Θα πρέπει τα χέρια του να είναι στο τιμόνι και η προσοχή του θα πρέπει να είναι φυσικά στον δρόμο» είπε και  πρόσθεσε πως  «έχει  γίνει πολύς λόγος για τον καφέ . Αυτό δεν είναι καινούργια διάταξη. Εάν όμως κάποιος οδηγεί και κρατά συνεχώς στο ένα του χέρι ένα ποτήρι με καφέ καταλαβαίνετε ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην οδήγηση και να ανταποκριθεί εάν συμβεί κάτι έκτακτο» .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η αστυνομία θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σε κάποιον που θα έχει δίπλα του τον καφέ κατά την διάρκεια της οδήγησης του και θα πιει μια γουλιά. 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που έχει λάβει τέτοια κλήση» απάντησε και επανέλαβε πως «σημασία έχει να μην απασχολούνται τα χέρια των οδηγών με κάτι. Προφανώς και εάν σταματήσει κάποιος οδηγός στο φανάρι μπορεί και να πιει καφέ ».  Ενώ  εάν αυτό αφορά μόνο το φανάρι είπε « ναι.. αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ είναι να μην απασχολούνται τα χέρια του οδηγού με οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση».

«Δεν έχει αλλάξει κάτι για την ΕΛ.ΑΣ. Οι κλήσεις που βεβαιώνονταν πριν, όταν απασχολείται με κάτι άλλο ο οδηγός, καταγράφονται και τώρα» είπε μεταξύ άλλων .

Τι λέει ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής

Για το θέμα αυτό μίλησε στο MEGA  και ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα» είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.