Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ): Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός

ΚΟΤ

Οι δικαιούχοι να υποβάλουν νέα αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Εάν δεν το κάνουν αυτό  οι παραπάνω τότε θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ όπως ενημερώνει η ΗΔΙΚΑ μέσω της ιστοσελίδας της https://www.idika.gr/kot/.

Συνεπώς για να δουν οι πολίτες  αν  είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν να ενταχθούν  στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα πρέπει να ακολουθήσουν 6 βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ  τους και να συναινέσουν  στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά τους, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση τους, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α  οι πολίτες θα πρέπει να έχουν εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, οι πολίτες για να δουν εάν πληρούν τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Για τις αιτήσεις ΚΟΤ Γ, οι πολίτες θα πρέπει έχουν πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, τότε εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν οι πολίτες πληρούν τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστούν δικαιούχοι οι πολίτες θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληρούν τα κριτήρια του ΚΟΤ,  τότε εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκαν. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

 

Exit mobile version