Quantcast
Κατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξάνεται σε ετήσια βάση έως το 2027 - enikonomia.gr
share

Κατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξάνεται σε ετήσια βάση έως το 2027

δημοσιεύτηκε:

Για τον νέο τρόπο  αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

« Από το 2027 θα μπει ένας μαθηματικός τύπος που θα  υπάρχουν μόνο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό  και όχι μειώσεις .Αυτό προβλέπει η  Οδηγία για  τους επαρκείς κατώτατους μισθούς  που τώρα συζητάμε με τους κοινωνικούς εταίρους. Αλλά η βάση θα είναι τα 950 ευρώ το 2027 » σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.  « Από εκεί και πέρα οι εργαζόμενοι θα βλέπουν μόνο αυξήσεις  στους μισθούς τους και όχι μειώσεις ό,τι και εάν προβλέπει ο μαθηματικός τύπος. Και αυτό  γιατί λαμβάνει το κόστος του πληθωρισμού και της ακρίβειας .  Θα  έχουμε μόνο αυξήσεις των μισθών » συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Κατώτατος μισθός: Τα “ψιλά γράμματα” που πρέπει να γνωρίζετε για την αναπροσαρμογή του

Από το 2025  έως το 2027 θα ισχύσει η υφιστάμενη διαδικασία καθορισμού  ενώ  ο κατώτατος  αναμένεται να  αυξάνεται κατά 40 ευρώ κατ’ έτος προκειμένου να ανέλθει στα 870 ευρώ τον ερχόμενο Απρίλιο και στα 910  ευρώ το 2026 και να φτάσει το 2027 στα 950 ευρώ.

Στο θέμα των διαβουλεύσεων για τον κατώτατο μισθό αναφέρθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος ΓΣΕΕ , Γιάννος  Παναγόπουλος. «Aυτό που μάθαμε είναι πως δεν θα επανέλθει το σύστημα  των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων  για τον κατώτατο μισθό. Εμείς επιμένουμε  ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιο και πιο δημοκρατικό σύστημα από αυτό » σημείωσε πρόσφατα ο πρόεδρος ΓΣΕΕ , Γιάννος  Παναγόπουλος στην ΕΡΤΝEWS.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.