Την ταχύτερη επιστροφή των φόρων με αιχμή το ΦΠΑ φαίνεται πως επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Πάντως με την ενεργοποίηση του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος της ΑΑΔΕ, θα μειωθεί σε μόλις λίγες ημέρες ο χρόνος πίστωσης των χρημάτων στους δικαιούχους.
Επίσης επισημαίνεται πως τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου έδειξαν πως στα 700 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των εκκρεμών επιστροφών προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ την ίδια στιγμή η Εφορία αναζητά περισσότερους από 150.000 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει 230 εκατ. ευρώ που δικαιούνται. Αξιοσημείωτο είναι δε πως άνω των 365 εκατ. ευρώ είναι το ποσό των ληξιπρόθεσμων επιστροφών φόρων με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.