Φορολογικές δηλώσεις: Τι εξετάζεται για την έκπτωση σύμφωνα με τον Χρίστο Δήμα

Χρίστος Δήμας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί μεγαλύτερη έκπτωση στους πολίτες που υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο άφησε ο νέος Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας μιλώντας στη Βουλή.

Το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα για την επόμενη χρονιά ώστε ο φορολογούμενος ο οποίος θα υποβάλλει εγκαίρως τη φορολογική του δήλωση και θα πληρώνει εγκαίρως και εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο να έχει επιπλέον οικονομικά οφέλη είπε  ο κ. Δήμας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η συζήτηση που έχει γίνει μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών και της ΑΔΑΕ είναι πως όσο νωρίτερα υποβάλει ο πολίτης  τη φορολογική  του δήλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκπτωση φόρου, η οποία θα μειώνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος εκπνοής της προθεσμίας.

Παρακάτω παρατίθεται ένα σχετικό παράδειγμα:  Εάν η υποβολή της  φορολογικής  δήλωσης  γίνει εντός  3 μηνών πριν εκπνεύσει η προθεσμία και η καταβολή του φόρου γίνει  εγκαίρως  τότε το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι 4% ενώ αν εξοφληθεί στην εκπνοή της προθεσμίας θα είναι 2%

 

Exit mobile version