Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Τι εξετάζεται για την έκπτωση σύμφωνα με τον Χρίστο Δήμα - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Τι εξετάζεται για την έκπτωση σύμφωνα με τον Χρίστο Δήμα

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί μεγαλύτερη έκπτωση στους πολίτες που υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο άφησε ο νέος Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας μιλώντας στη Βουλή.

Το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα για την επόμενη χρονιά ώστε ο φορολογούμενος ο οποίος θα υποβάλλει εγκαίρως τη φορολογική του δήλωση και θα πληρώνει εγκαίρως και εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο να έχει επιπλέον οικονομικά οφέλη είπε  ο κ. Δήμας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η συζήτηση που έχει γίνει μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών και της ΑΔΑΕ είναι πως όσο νωρίτερα υποβάλει ο πολίτης  τη φορολογική  του δήλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκπτωση φόρου, η οποία θα μειώνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος εκπνοής της προθεσμίας.

Παρακάτω παρατίθεται ένα σχετικό παράδειγμα:  Εάν η υποβολή της  φορολογικής  δήλωσης  γίνει εντός  3 μηνών πριν εκπνεύσει η προθεσμία και η καταβολή του φόρου γίνει  εγκαίρως  τότε το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι 4% ενώ αν εξοφληθεί στην εκπνοή της προθεσμίας θα είναι 2%

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.