Φορολογικές δηλώσεις: Ακόμη 5 ημέρες για την υποβολή τους – Ζητείται παράταση έως τέλη Σεπτεμβρίου

φορολογικές δηλώσεις

Σε πέντε ημέρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά λογιστές και φοροτεχνικοί επιμένουν πως τεχνικά προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να τηρήσουν την ημερομηνία.

Πιέζουν για μια παράταση όχι μόνο οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς. Μάλιστα ζητούν παράταση για πρώτη φορά έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν πάνε άσχημα οι φορολογικές δηλώσεις. Τα φυσικά πρόσωπα είναι και λίγο πάνω από την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία, ωστόσο είναι αρκετές ακόμα οι δηλώσεις, κυρίως επιχειρήσεων, που εκκρεμούν.

Σε ό, τι αφορά φυσικά πρόσωπα έχουν υποβληθεί σχεδόν 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις, πάνω από το 82%, σχεδόν 83% και είναι σε εκκρεμότητα 1,2 εκατομμύρια δηλώσεις, λίγο πάνω από το 17%.

Για το Ε3 και τους ελεύθερους επαγγελματίες: έχουν υποβληθεί λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δηλώσεις. Δηλαδή 67%, δύο στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες και σε εκκρεμότητα είναι το 33%, περίπου 500.000 δηλώσεις.

Στα νομικά πρόσωπα όπου υπάρχει το πρόβλημα και γι’ αυτό ζητούν κυρίως παράταση και οι λογιστές. Έχουν υποβληθεί 183 χιλιάδες δηλώσεις, δηλαδή το 60%, που σημαίνει ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση, καθώς εκκρεμούν 124.000 δηλώσεις για να πιάσουμε τον περσινό αριθμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πληρωμή φόρου εάν γίνει εφάπαξ έως 31 Ιουλίου υπάρχει και μια έκπτωση 3%, διαφορετικά χωρίς έκπτωση.

Βέβαια μπορεί να επιλέξει κάποιος 8 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση όμως πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέχρι 31 Ιουλίου.

Exit mobile version