Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Νέα σύσκεψη αύριο για την παράταση- Όλα όσα αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Νέα σύσκεψη αύριο για την παράταση- Όλα όσα αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Παρασκευή, 26 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών  δηλώσεων 2024, σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως  χθες έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων και διαπιστώθηκε πως  «η υποβολή των δηλώσεων εξελίσσεται ομαλά» και πως αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία καθώς τη Δευτέρα υποβλήθηκαν στο σύστημα της ΑΑΔΕ 130.050 φορολογικές δηλώσεις του εντύπου Ε1 και τη Τρίτη 151.112  φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία τη Παρασκευή 26η Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν σήμερα και αύριο σχεδόν 700.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και  περισσότερες από 60.000 δηλώσεις νομικών προσώπων. Επίσης επισημαίνεται πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 5,9 εκατ. φορολογικές  δηλώσεις.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τι δείχνει η νέα “ακτινογραφία” για την υποβολή τους και πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις . Αναλυτικά:

  • Έχουν υποβληθεί 230.000  φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων. Εκκρεμούν 70.000 φορολογικές δηλώσεις, το 72,8% είναι χρεωστικό  με μ.ο. να είναι 18.500 ευρώ και το 21,05% μηδενικό, ενώ το  6,15% πιστωτικό.
  • Εκκρεμούν σχεδόν 750.000 φορολογικές  δηλώσεις φυσικών προσώπων.  Το 33,53% είναι χρεωστικό  και το μ.ο.  είναι στα 1.650,00 ευρώ , το 46,53% μηδενικό και το 19,94% πιστωτικό.

Για τα πρόστιμα 

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία πρόστιμο για εκπρόθεσμη φορολογική  δήλωση ή τροποποιητική θα πληρώσουν ορισμένοι πολίτες.

Αναλυτικά:

  • Δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο εάν από την αρχική εμπρόθεσμη ήταν μηδενικό ή πιστωτικό και από την τροποποιητική δήλωση προκύψει φόρος μέχρι 100 ευρώ.
  • Εάν προκύψει επιπλέον φόρος άνω των 100 ευρώ τότε επιβάλλεται πρόστιμο 100  ευρώ  για φορολογούμενους, 250 ευρώ  για ελευθέρους επαγγελματίες, 500 ευρώ  για εταιρείες με βιβλία γ’ κατηγορίας.

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών

Ωστόσο δεν αποκλείεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει στο παρά πέντε ολιγοήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ενδεχομένως και μέχρι τις 31 Ιουλίου. « Όποια προβλήματα προκύψουν μέχρι την Παρασκευή εδώ είμαστε για να τα λύσουμε » είπε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομικών και Οικονομίας, Όμηρος  Τσπαάλος αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να  σταθμιστούν εκ νέου τα δεδομένα και να αποφασιστεί για το εάν θα δοθεί παράταση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.