Φορολογικές δηλώσεις 2023: “Κλειδώνει” η παράταση για την υποβολή τους – Οι τελευταίες πληροφορίες

δηλώσεις

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς ακόμα 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν υποβάλει.  Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία εκπνέει στις 31 Ιουλίου 2023 στις 3μμ.

Σύμφωνα πληροφορίες του MEGA, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να δώσει περισσότερο χρόνο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, διότι καθυστέρησε να ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ για τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων είναι θέμα χρόνου να ληφθούν αποφάσεις.

Για το θέμα μίλησε σήμερα ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA. « Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αλλά θεωρείστε το δεδομένο ότι θα παραταθούν οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου » τόνισε.

Και διευκρίνισε πως εάν θα δοθεί αυτή η παράταση, τότε θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.

Ο πολίτης θα μπορεί είτε να εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος στις  31 Αυγούστου και να πληρώσει τις δύο δόσεις μαζεμένες , είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως εάν κάποιος υποβάλει την φορολογική του δήλωση πριν από τις 31 Ιουλίου, τότε μπορεί:

Ποιοι θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πληρωμές του φόρου εισοδήματος.  « Προς το παρόν τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου οι μισές φορολογικές δηλώσεις των πολιτών θα είναι μηδενικές, δηλαδή δεν θα πληρώσουν φόρο. Περίπου 3 στους 10  θα πληρώσουν έναν μέσον φόρο γύρω στα 1.100 ευρώ και ένα ποσοστό της τάξεως του 17% θα πάρει μια επιστροφή φόρου περίπου στα 360 ευρώ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Φόρος εισοδήματος: Τι ισχύει μέχρι σήμερα για τη εξόφληση του

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα ισχύουν τα εξής για την καταβολή του φόρου εισοδήματος:

Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν τον φόρο:

Τι λέει ο πρόεδρος φοροτεχνικών Πειραιά,  Δημήτρης Ισσάρης  

Τους λόγους για τους οποίους η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση για την υποβολή αιτήσεων εξήγησε σήμερα ο πρόεδρος φοροτεχνικών Πειραιά,  Δημήτρης Ισσάρης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή  Action 24. « Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις άνοιξε στις αρχές Απριλίου και είχε προβλήματα… τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Από εκεί και πέρα ομαλοποιήθηκε η διαδικασία αλλά μας έκοψαν την ροή οι δύο εκλογικοί περίοδοι που μεσολάβησαν όπου ο κόσμος αδρανοποιήθηκε κατά κάποιον τρόπο. Εγώ έτσι θα το  θέσω » σημείωσε και επανέλαβε πως στην καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων συνέβαλαν και οι εκλογές- το  δεύτερο 15 νθήμερο του Μαΐου και του  δεύτερο 15 νθήμερο του Ιουνίου.
Και επεσήμανε πως εκκρεμούν συνολικά 2 εκατ φορολογικές δηλώσεις και το χειρότερο είναι ότι περισσότερο από 50% αφορά νομικά πρόσωπα.
« Είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τα νομικά πρόσωπα. Γιατί έχουν πρόβλημα οι εταιρίες σε 2 σημεία τα οποία περιμέναμε να γίνουν και στέρησε να ομαλοποιηθεί το θέμα:

 

Exit mobile version