Εξοικονομώ– Επιχειρώ: Σήμερα η πρεμιέρα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα- Ποιους αφορά

Εξοικονομώ

Σήμερα, Δευτέρα, 11 Μαρτίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ– Επιχειρώ» για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων σε αυτό.

Στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, οι μεσαίες, οι μεγάλες και οι πολύ μεγάλες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων αλλά και στον τουρισμό όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτές με δυναμικότητα έως 200 κλίνες.

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι ωφελούμενες επιχειρήσεις του προγράμματος θα πάρουν ενίσχυση για να υλοποιήσουν παρεμβάσεις που αφορούν:

Το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων φτάνει μέχρι και το 65%. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος της παρέμβασης (κτίρια και μη κτιριακές εγκαταστάσεις) και το μέγεθος της επιχείρησης.

Oι υπηρεσίες

 Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων:

Σημειώνεται δε πως το ποσοστό της  χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως το 7% του επιλέξιμου προϋπολογισμού με ανώτατο όριο τις 30.000 ευρώ. Πάντως η διάρκεια υλοποίησης κάθε επενδυτικού σχεδίου ενεργειακής αναβάθμισης  δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 15 μήνες από την ημερομηνία που έχει εκδοθεί η απόφαση της ένταξης της πρότασης.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε 

Επίσης όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός

Για τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, άνευ ΦΠΑ) κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης ισχύουν τα εξής:

Ο δικαιούχες επιχειρήσεις του προγράμματος μπορούν να αιτηθούν χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ύψους 176 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια τα οποία θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40% και μείωση εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%.

 

 

 

Exit mobile version