Αυξημένο από 13,1% έως 19,2% θα είναι φέτος κόστος του πασχαλινού τραπεζιού σε σχέση με το 2021.
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. -ΕΣΕΕ), από 67,70 ευρώ μεταξύ και 95,20 ευρώ θα κυμανθεί φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.
Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19,0% κλπ.
Οι καθυστερήσεις στην πλήρη αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αβεβαιότητα από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και κυρίως η εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας και τροφίμων έχουν ισχυρό επιβαρυντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του επιπέδου των τιμών.
Διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων στους Πίνακες 1 (Οι εκτιμήσεις για τις φετινές τιμές των αγαθών) και 2 (Σύγκριση τιμών με το 2021) που ακολουθούν είναι ενδεικτικές, αφού η έμφαση έχει δοθεί στη χαρτογράφηση της κατανομής των τιμών και της γενικής εικόνας της αγοράς.