Quantcast
Επιδόματα Χριστουγέννων: "Κλείδωσαν" τα ποσά και οι δικαιούχοι-Τι αλλάζει στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στο επίδομα παιδιού - enikonomia.gr
share

Επιδόματα Χριστουγέννων: “Κλείδωσαν” τα ποσά και οι δικαιούχοι-Τι αλλάζει στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στο επίδομα παιδιού

δημοσιεύτηκε:

“Κλείδωσαν” από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα ποσά χορήγησης της ενίσχυσης τα Χριστούγεννα αλλά και οι δικαιούχοι. Αναλυτικά, όπως αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι παρεμβάσεις για την  ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος για το 2025 αναλύονται ως εξής:

  • Μία επιπλέον δόση στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ: Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού. Αφορά περίπου 767.000 δικαιούχους και το κόστος ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ: Πρόκειται για περίπου 37.000 δικαιούχους του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Το κόστος είναι 7 εκατ. ευρώ.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ ΟΠΕΚΑ: Αφορά περίπου 185.000 άτομα και το κόστος εκτιμάται σε 37 εκατ.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες: Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ (περίπου 35.000) θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ. Το κόστος εκτιμάται σε 7 εκατ. ευρώ.
  •  Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος: Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (περίπου 205.000) θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο. Το κόστος εκτιμάται σε 22 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ύψος του επιδόματος ανέρχεται για μονοπρόσωπα νοικοκυριά σε 216 ευρώ το μήνα, για κάθε επιπλέον ενήλικα του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 108 ευρώ το μήνα και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος του νοικοκυριού κατά 54 ευρώ το μήνα. Συνεπώς ένα ζευγάρι με 2 τέκνα που λάμβανε επίδομα 432 ευρώ, θα λάβει επιπλέον 216 ευρώέκτακτο επίδομα, δηλαδή συνολικά 648 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.