Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου: «Κλείδωσε» η ημερομηνία για τις ανακοινώσεις

ρεύμα

Στις 2 Αυγούστου 2024 θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  το ύψος της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Έχουμε τάση αποκλιμάκωσης αυτή τη στιγμή των τιμών οπότε λίγη υπομονή αλλά αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές είναι ότι η κυβέρνηση υπάρχει για να παρακολουθεί την αγορά» τόνισε με έμφαση ο κ. Σκυλακάκης.  Και συνέχισε λέγοντας  «το μόνο που πρέπει να δούμε είναι τι τελικά αυξήσεις θα έχουμε τον Αύγουστο γιατί από ότι βλέπω υπάρχει μια τάση πολύ μεγάλης αυτοσυγκράτησης από κάποιους από τους παρόχους».

«Θεωρούμε θετικό, στο βαθμό που υπάρχει αυτοσυγκράτηση, πολύ μικρές ή καθόλου αυξήσεις γιατί αυτό καλύπτει και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε επιδότηση. Συνεπώς είναι καλύτερη λύση η αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις μεγαλύτερες τιμές. Σε κάθε περίπτωση εμείς αυτό που είχαμε προγραμματίσει θα το κάνουμε » είπε μεταξύ άλλων.

Οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου: Τι αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες για τα ποσά

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Αυγούστου να είναι μικρότερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μέσο τιμολόγιο ρεύματος αγοράς για τον Αύγουστο μετά τις εκπτώσεις των παρόχων ενδέχεται να κινείται περίπου στα επίπεδα των 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Δηλαδή όσο είναι και τον Ιούλιο.

Για τους πιο «ήμερους λογαριασμούς»

Επίσης ρωτήθηκε για το εάν από τον Σεπτέμβριο και μετά θα υπάρξουν και πιο «ήμεροι λογαριασμοί». «Αυτό λένε οι μελλοντικές εκτιμήσεις της αγοράς οι οποίες όμως δεν είναι ότι γράφει κάποιος μια εκτίμηση, είναι με ποιο τρόπο αγοράζεις μελλοντική ενέργεια. Δηλαδή αυτές οι μελλοντικές εκτιμήσεις σημαίνει ότι κάποιος πηγαίνει και αγοράζει ενέργεια τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις αυτές λένε για ομαλοποίηση αν οι εκτιμήσεις πέσουν έξω η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι έχει και ταχύτητα στα αντανακλαστικά της και αποφασιστικότητα και όταν αντιδρά έτσι η κυβέρνηση υπάρχει και μια αντίστοιχη λειτουργία της αγοράς καλύτερη» απάντησε.

 

 

 

 

Exit mobile version