Quantcast
Επιδοτήσεις για Πράσινα Ταξί: Δείτε πόσα χρήματα έχουν δοθεί στους δικαιούχους - enikonomia.gr
share

Επιδοτήσεις για Πράσινα Ταξί: Δείτε πόσα χρήματα έχουν δοθεί στους δικαιούχους

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 123.193,02 ευρώ πίστωσε στις 16 Οκτωβρίου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6 δικαιούχων του προγράμματος «Πράσινα Ταξί».

Από την έναρξη του προγράμματος και με την ολοκλήρωση της 5 ης πληρωμής, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει επιδοτήσεις συνολικού ποσού, 1.013.123,56 ευρώ για 48 ηλεκτρικά ταξί. Υπενθυμίζεται δε πως τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής:

Α. Ύψος ενισχύσεων και Έναρξη Επιλεξιμότητας Δαπανών

Το ύψος των ενισχύσεων καθορίζεται ως εξής:

  • Για αμιγώς ηλεκτρικά Ε.Δ.Χ οχήματα ΤΑΞΙ (BEV) το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λ.Τ.Π.Φ. με μέγιστο ποσό 17.500 ευρώ
  • Η υποχρεωτική απόσυρση Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με ποσό ίσο 5.000 ευρώ.
  • Η αγορά «έξυπνου» φορτιστή επιδοτείται με ποσό 500 ευρώ.

Για την περίπτωση που η ιδιοκτησία της άδειας Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ είναι ατομική ή ανήκει σε παραπάνω του ενός συγκύριους προβλέπεται:

  • Ειδικά για τις κατηγορίες ΑμεΑ, προσαύξηση έως και 1.000 ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus.
  • Ειδικά για τις κατηγορίες των οικογενειών με τουλάχιστον τρία (3) εξαρτώμενα τέκνα, προσαύξηση έως και 1.000 ευρώ  στο ποσό του οικολογικού bonus.
  • Ειδικά για νέους έως 29 ετών που είναι ήδη κάτοχοι άδειας Ε.Δ.Χ. οχημάτων ΤΑΞΙ, προβλέπεται προσαύξηση έως και 1.000  ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus.

Β. Οι Ωφελούμενοι

  • Ωφελούμενοι είναι όλοι οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας EURO 5 και παλαιότερης.
  • Κάθε ωφελούμενος/τελικός αποδέκτης δικαιούται αγοράς ή σύναψης επαγγελματικής μίσθωσης ενός (1) αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων CO2 ανά άδεια στην οποία συμμετέχει ή είναι μοναδικός κύριος αυτής

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.