Quantcast
Επίδομα στέγασης/ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τον επόμενο μήνα - enikonomia.gr
share

Επίδομα στέγασης/ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τον επόμενο μήνα

δημοσιεύτηκε:

Νέα αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2024 θα πρέπει να υποβάλουν ορισμένοι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης/ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ  προκειμένου να μην μείνουν εκτός της καταβολής του Οκτωβρίου.

Αυτό αφορά εκείνους των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί τον Μάρτιο 2024 και η περίοδος ισχύος τους είναι από την 1η Απριλίου του 2024 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2024. Υπενθυμίζεται δε πως η ανανέωση για το επίδομα αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες. Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής για το επίδομα τα εξής:

  • Το δικαίωμα πληρωμής για το  επίδομα στέγασης αρχίζει τον επόμενο μήνα της υποβολής τής αίτησης. Συνεπώς και η ισχύς της αίτησης αρχίζει από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα και είναι μέχρι και την τελευταία ημέρα του έκτου μήνα .
  • Το μισθωτήριο  συμβόλαιο θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης. Δηλαδή οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης που θα δηλωθούν στην τροποποιητική δήλωση μίσθωσης ακινήτου θα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το εξάμηνο διάστημα για το οποίο θα εγκριθεί η αίτηση.
  • Στην  περίπτωση τροποποίησης θα πρέπει να γίνει ξανά   αποδοχή του μισθωτηρίου στο Taxis και στην αίτηση  οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν τον αριθμό ΝΕΟΥ (τροποποιημένου) μισθωτηρίου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.