Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα δοθεί στους συνταξιούχους

χρήματα

Για τη χορήγηση του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους μίλησε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.

« Θα ακούσατε χθες τον πρωθυπουργό που επανέλαβε την δέσμευση του σχετικά με μια έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων αυτών με προσωπική διαφορά και που δεν είχαν δει αυξήσεις» σημείωσε η Κεραμέως χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει επακριβώς το πότε θα δοθεί η ενίσχυση αυτή. « Αυτό είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου.  Έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό. Προφανώς θα δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες από το οικονομικό επιτελείο » είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να χορηγηθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2024 στους  ασφαλισμένους που δεν έλαβαν φέτος κάποια αύξηση στη σύνταξη τους.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί το ίδιο ποσό  επιδόματος φέτος με αυτό που πήραν πέρσι οι συνταξιούχοι.

Δηλαδή όσοι έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ θα πάρουν εφάπαξ επίδομα 200 ευρώ, 150 ευρώ και 100 ευρώ. Και το ποσό αυτό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος της σύνταξης του ασφαλισμένου. Αναλυτικά:

  • Όσοι έχουν  κύρια σύνταξη ή άθροισμα ως 700 ευρώ θα λάβουν  200 ευρώ.
  • Όσοι έχουν  κύρια σύνταξη ή άθροισμα, από τα 700,01 ως 1.100 ευρώ  θα πάρουν 150 ευρώ.
  • Όσοι έχουν  κύρια σύνταξη ή άθροισμα από 1.100,01 ως 1.600 ευρώ θα λάβουν 100 ευρώ .

 

Ενώ δεν θα χορηγηθεί το επίδομα στους ασφαλισμένους που έχουν  με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.600 ευρώ . Δικαιούχοι του επιδόματος  αναμένεται να είναι και όσοι έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς άνω του 10 ευρώ στη σύνταξη μηνός Νοεμβρίου.

 

 

 

Exit mobile version