Quantcast
Επίδομα προσωπικής διαφοράς και έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση τους - enikonomia.gr
share

Επίδομα προσωπικής διαφοράς και έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση τους

δημοσιεύτηκε:

Για το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα δοθεί φέτος στους συνταξιούχους μίλησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η δική μου αίσθηση είναι επειδή πέρυσι δόθηκαν 105 εκατ. ευρώ για το επίδομα αυτό και αυτή στιγμή υπάρχουν 250 εκατομμύρια διαθέσιμα  λόγω της έκτακτης φορολόγησης στα διυλιστήρια. ..νομίζω πως φέτος θα είναι είτε διευρυμένα τα ποσά του επιδόματος είτε διευρυμένες οι προϋποθέσεις. Μένει να το δούμε. Είναι ακόμη νωρίς . Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κοινωνική πολιτική» σημείωσε ο κ. Τσούνης  και υπενθύμισε πως « το συνολικό ποσό του επιδόματος δεν ξεπέρασε πέρυσι τα 105 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να πούμε ποιο θα είναι το ποσό για κάθε συνταξιούχου και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις. Θυμίζω ότι πέρυσι  το ποσό του επιδόματος ήταν 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που είχαν περισσότερη από 10 ευρώ προσωπική διαφορά και σύνολο συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Δηλαδή είχαν αυτές τις δύο προϋποθέσεις. Το σύνολο των συντάξιμων αποδοχών  θα πρέπει να ήταν έως 1.600 ευρώ και η προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ ενώ το ποσό κυμαινόταν από 100 ευρώ έως 200 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης ».

« Είναι ακόμη νωρίς να πούμε ποιο θα είναι το ποσό  του επιδόματος και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του  » επανέλαβε. Και συνέχισε λέγοντας πως « 25 εκατ. ευρώ θα δοθούν συνολικά ως επίδομα προσωπικής διαφοράς».

 Πότε θα μηδενιστεί η προσωπική διαφορά

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα μηδενιστεί η προσωπική διαφορά των συνταξιούχων. « Νομίζω ότι μέχρι το 2027 θα έχει μηδενιστεί η προσωπική διαφορά των συνταξιούχων εάν συνεχίσει η οικονομία να ευημερεί, έχει ρυθμούς ανάπτυξης και ταυτόχρονα αυξάνονται οι συντάξεις, γιατί αυτά τα δύο συνδέονται. Όσο πηγαίνει καλά η οικονομία οι συντάξεις θα αυξάνονται με αποτέλεσμα να ροκανίζεται και η προσωπική διαφορά πολλών συμπολιτών μας» απάντησε.

Για το έκτακτο επίδομα συμπληρωματικά

Και μίλησε για το έκτακτο επίδομα συμπληρωματικά. «Πέρσι δόθηκε και ένα έκτακτο επίδομα συμπληρωματικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς, της τάξεως των 150 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή για όσους έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Θα δούμε. Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα έχουμε κάτι αντίστοιχο και φέτος » είπε και ρωτήθηκε εάν το έκτακτο επίδομα θα είναι τσιμπημένο προς τα πάνω. «Θα δούμε. Αυτές είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών» απάντησε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.