Επίδομα παιδιού: Στις 30 Ιουλίου η πίστωση της τρίτης δόσης -Πότε θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

επίδομα παιδιού

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού  για το 2024 από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους.

Η πληρωμή αυτή  θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ωστόσο η πίστωση του ποσού του επιδόματος θα γίνει την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων δηλαδή στις 30 Ιουλίου.  Υπενθυμίζεται πως  για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

1. Η καταβολή του επιδόματος αναστέλλεται:

2. Υποβληθείσα αίτηση Α21 με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά δύναται να τίθεται σε αναστολή, πριν από την καταβολή του επιδόματος, μέχρι να ελεγχθούν τα επισυναπτόμενα από εξουσιοδοτημένους χρήστες του Ο.Π.Ε.Κ.Α.

3. Δεν αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος στις εξής περιπτώσεις:

Εάν ο δικαιούχος ή το εξαρτώμενο τέκνο απομακρυνθεί από την Ελλάδα και η απουσία οφείλεται σε λόγους νοσηλείας σε θεραπευτήρια.
Εάν ο δικαιούχος απασχολείται στην αλλοδαπή σε εργασία για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ή ελληνικού Ν.Π.Δ.Δ. ή ελληνικής τράπεζας ή Οργανισμού ή άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα ή το εξαρτώμενο τέκνο ακολούθησε την οικογένειά του στο εξωτερικό, η οποία απουσιάζει για τους ανωτέρω λόγους ή εάν η απουσία οφείλεται σε λόγους σπουδών των τέκνων σε Ανώτερες ή Ανώτατες Σχολές του Εξωτερικού.
Εάν η δικαιούχος μητέρα και τα εξαρτώμενα τέκνα φιλοξενούνται σε κέντρα κακοποιημένων γυναικών.

4. Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται:

 

Πότε θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού 

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του επιδόματος παιδιού θα ανοίξει ξανά την Τετάρτη 31 Ιουλίου  στις 8 π.μ .

 

Exit mobile version