Επίδομα παιδιού 2024: Σήμερα στις 6μμ τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα για τις αιτήσεις-Τι αλλάζει στην καταβολή των δόσεων

επίδομα παιδιού

Σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου στις 6μμ θα τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού – Α21.

Σημειώνεται δε πως στην αίτηση Α21  θα πρέπει να καταχωρηθούν στα σχετικά πεδία :τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή τότε  η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν τότε  εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι για να εισέλθουν στην πλατφόρμα  του επιδόματος και για να δουν εάν είναι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Διευκρινίζεται πως ύστερα από την ώρα αυτήν δεν θα μπορούν να υποβληθούν νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού. 

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η τέταρτη δόση και τι αλλάζει στο χρονοδιάγραμμα πληρωμής

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2024  θα καταβληθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος  παιδιού στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και θα δοθεί σε εκείνους στους οποίους  η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και έχει εγκριθεί. Διευκρινίζεται δε πως η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Επίσης επισημαίνεται πως  το επίδομα παιδιού δεν κατάσχεται για οποιαδήποτε οφειλή ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή του επιδόματος παιδιού για το 2024 καθώς από τις 6 μηνιαίες δόσεις αυτό θα δοθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα:

Σημειώνεται δε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του επιδόματος θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8 π.μ.

Exit mobile version