Επίδομα μητρότητας: Καταγγελίες για τη χορήγηση του-Τι συνέβη

επίδομα μητρότητας

Έγιναν διάφορες καταγγελίες  στον τέως ΟΑΕΔ αναφορικά με το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα” Δημοκρατία” αναφορικά με το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ:

«Εκατοντάδες αιτήσεις για την ειδική παροχή μητρότητας πληρωθήκαν ενώ δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ άλλες περιπτώσεις πληρώθηκαν για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από το διάστημα για το οποίο είχαν αιτηθεί και ήταν δικαιούχοι» σημείωσε στις 5 Ιουνίου σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας η νέα  υπουργική απόφαση για το επίδομα μητρότητας

«Είναι θέμα ημερών η υπογραφή νέας υπουργικής που θα ρυθμίσει το θέμα των μισθωτών μητέρων εκτός ΕΦΚΑ, δηλαδή δημοσιογράφους, ΔΕΚΟ και τράπεζες που περιμένουν να πάρουν το 9μηνο αναδρομικά ενώ, αναφέρθηκε και στο επίδομα μητρότητας για τις αναπληρώτριες καθηγήτριες που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας καθώς απασχολούνται στο Δημόσιο και αμείβονται από αυτό. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει την ασυμμετρία και εξετάζεται από τον Υπουργό Παιδείας και την Υπουργό Εργασίας η ρύθμιση του θέματος από το νέο έτος στο βαθμό που θα μπορεί να καλύψει και τις αναπληρώτριες» δήλωσε πρόσφατα ο  Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης αναφορικά με το επίδομα μητρότητας

 

 

 

Exit mobile version