Επίδομα ανεργίας: Νέα πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις αλλαγές

επίδομα ανεργίας

Νέες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο επίδομα ανεργίας έδωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Οι αλλαγές αυτές θα ξεκινήσουν από κάποια κατηγορία ανέργων… από τους πιο νέους είπε η κ. Κεραμέως και ξεκαθάρισε πως αυτό το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό και πως δεν θα ξεκινήσει από τους υφιστάμενους ανέργους.  Και συνέχισε λέγοντας πως αυτό εντάσσεται σε μια από τις 3 βασικές πρωτοβουλίες που έχει το υπουργείο Εργασίας  για τους επόμενους μήνες.

Για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Παράλληλα επεσήμανε πως επιχειρούνται να γίνουν αλλαγές σε δύο επίπεδα όσον αφορά στο επίδομα ανεργίας. Αναλυτικά:

« Κοιτάμε όλες τις παραμέτρους  προκειμένου να είναι πιο δίκαιο το επίδομα και να καταπολεμήσουμε την υποδηλωμένη εργασία. Γιατί και αυτό είναι ένα ζητούμενο .Αυτά τα κοιτάμε σε πολύ μεγάλο βάθος .Θα είναι πιλοτικό το πρόγραμμα .. είναι μια μεγάλη αλλαγή » συμπλήρωσε και ρωτήθηκε από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας . « Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία από το πότε θα ισχύσει αυτό.. είναι θέμα σχεδιασμού. Πάντως είναι στα άμεσα σχέδια το θέμα αυτό»  απάντησε.

Τι ισχύει σήμερα

Και  εξήγησε ποια είναι σημερινή φιλοσοφία του επιδόματος ανεργίας.  Ο πυρήνας του επιδόματος ανεργίας είναι ίδιος  από το 1950 και η φιλοσοφία του μέχρι σήμερα ήταν επίπεδη, είπε.  «Είτε δουλεύεις 20 είτε 40 ώρες την εβδομάδα έπαιρνες το ίδιο επίδομα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται και με την υποδηλωμένη εργασία γιατί αν παίρνεις το ίδιο επίδομα όσο χρόνο και αν εργάζεσαι αυτό δημιουργεί αντικίνητρα» σε ό,τι αφορά την σωστή δήλωση της εργασίας σημείωσε.

Exit mobile version