Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις πιστοποίησης των απόφοιτων- Οι ειδικότητες

Εξετάσεις πιστοποίησης για περίπου 2.000 αποφοίτους 29 ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας διενεργεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Ειδικότερα, αύριο, Κυριακή 7 Ιουλίου, θα λειτουργήσουν 11 εξεταστικά κέντρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Ρόδο). Όλοι οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά τους κέντρα από τις 11:00 έως τις 11:30 (το αργότερο). Εξετάσεις έγιναν και σήμερα, Σάββατο.

Η εξέταση θα διαρκέσει δύο ώρες για όλες τις ειδικότητες, από 12:00 έως 14:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση των αποφοίτων ΕΠΑΣ αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων μάθησης, που αποκτώνται, μέσω δυϊκού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ-του μοναδικού στην Ελλάδα.

Η διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης αφορά σε αποφοίτους που διαθέτουν βεβαίωση επαγγελματικής εκπαίδευσης, ώστε, μετά την επιτυχή συμμετοχή τους, να λάβουν πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eoppep.gr/index.php/el/announcements/2062-programma-exetaseon-epas

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025 σε 37 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15 – 29 ετών και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η εβδομαδιαία αμοιβή ανέρχεται έως 148,30 ευρώ για δύο έτη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

Εφέτος, θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Exit mobile version