Quantcast
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ( ΕΕΕ): Ποιοι πληρώνονται στις 30 Αυγούστου και για ποιους παρατείνεται η ισχύς του για 3 μήνες - enikonomia.gr
share

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ( ΕΕΕ): Ποιοι πληρώνονται στις 30 Αυγούστου και για ποιους παρατείνεται η ισχύς του για 3 μήνες

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) μηνός Αυγούστου  από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους .

Η πληρωμή αυτή αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου του 2024 σε όσους  έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Ιουλίου 2024 και  έχει εγκριθεί.

Ωστόσο τα χρήματα του ΕΕΕ θα πιστωθούν το απόγευμα της  29 Αυγούστου 2024 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.  Υπενθυμίζεται πως  ωφελούμενες ομάδες του ΕΕΕ θεωρούνται:

α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό:

κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται:

1) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και

2) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

γ. Άστεγοι: τα άτομα που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση Υπνωτηρίων που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Η διαπίστωση της έλλειψης στέγης δεν δύναται να τεκμηριωθεί μόνο μέσω του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Για ποιους παρατείνεται η ισχύς του για 3 μήνες

Παρατείνεται η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) για τους ωφελούμενους που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής:

α) για 3 μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Αύγουστο 2024 και

β) για 2 μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2024.

Αυτό περιλαμβάνεται  στη δέσμη των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική.

Η παράταση χορηγείται εφόσον:

(α) δεν είχε υποβληθεί νέα αίτηση για τη συνέχιση της χορήγησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντός του Αυγούστου, και

(β) οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις εγκριτικές τους αποφάσεις, διαμένουν εντός των πληγεισών περιοχών της Αττικής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.