Βοήθημα ΔΥΠΑ έως 1.114,75 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι πρέπει να γνωρίζετε

επίδομα

επίδομα

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ΔΥΠΑ  2022  από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ. 

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΔΥΠΑ, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα θα αρχίσει τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις  10 π.μ, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα αρχίσει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, φέτος αρχίζει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Οι αιτήσεις

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιούχοι

Ποιοι μένουν εκτός

Ωστόσο δεν δικαιούνται  να λάβουν το επίδομα όσοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας στο διάστημα 10/09/2022-30/11/2022, ενώ δεν μπορεί κανείς να λάβει και το ειδικό εποχικό βοήθημα και την τακτική επιδότηση ανεργίας, με εξαίρεση τους οικοδόμους.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (eServices).

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=boithimata-epidomata&tab2=eidiko-epokhiko-voithima&tab3=.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

 

Exit mobile version