Εφορία: Ποιοι θα έχουν κούρεμα έως 50% στα πρόστιμα της οφειλής και τι ισχύει για τις δόσεις

Εφορία

“Κούρεμα” από 25% έως και 50% στα πρόστιμα της εφορίας μπορούν να έχουν από την 1η Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι  (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις).

Το “κούρεμα” αυτό θα υπολογίζεται επί των προστίμων για τη μη υποβολή δηλώσεων ή για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων, στο πλαίσιο της νέας μόνιμης διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα αφορά εκείνους που θα αποδεχτούν τα αποτελέσματα των ελέγχων της Εφορίας ή που θα ομολογήσουν φοροδιαφυγή με την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου.

Επίσης επισημαίνεται πως η έκπτωση:

Υπενθυμίζεται δε πως  τα πρόστιμα για τους φοροδιαφεύγοντες επιβάλλονται σε ποσοστό 10% έως 50% επί των φόρων που προκύπτουν από τις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις ή επί διαφορών του φόρου

Το κούρεμα των προστίμων

Οι πολίτες που θα επιλεγούν να «ομολογήσουν» φορολογική παράβαση  θα έχουν κλιμακωτή μείωση στα ποσά των προστίμων Αναλυτικά :

Οι δόσεις

Διευκρινίζεται δε πως όταν γίνει μείωση προστίμου κατά 25% στη συνολική οφειλή του πολίτη μετά θα πρέπει μέσα 3 ημέρες να την πληρώσει . Ωστόσο η εξόφληση του υπόλοιπου της  οφειλής θα πρέπει να γίνει σε έως  12 έντοκες μηνιαίες δόσεις ή σε 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις με πάγια ρύθμιση. Σημειώνεται δε πως το επιτόκιο των  δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς την ΑΑΔΕ που έχουν τεθεί σε ρύθμιση θα είναι σταθερό έως και τις 31 Μαρτίου του 2025.  Αναλυτικά:

-5,84% για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

-7,34% για οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις.

 

 

Exit mobile version